Kúptető került nyáron a nagymágocsi óvodára
 A hétmillió forintot pályázaton nyerték

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-09-05 | Blahó Gabriella

Nagymágocs egyetlen óvodájára kúptető került a nyáron. Az ehhez szükséges hétmillió forintot pályázaton nyerte az önkormányzat.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Hétmillió forintért újítja fel az óvodát a község önkormányzata Fotó: Karnok Csaba
Eredetileg lapos tető fedte a legkisebbek nappali otthonát Nagymágocson. Sokáig megfelelő volt ez a tetőszerkezet, azonban az utóbbi időben rendszeresen beázott – tudtuk meg Mihály Jánosnétól, az óvoda vezetőjétől. A belső térben, a csoportszobákban a nedvesedés miatt már szükséges volna festeni is, azonban a tetőszerkezet megújítása előtt ez nem lett volna logikus. Ezért döntöttek úgy a falu elöljárói, hogy az önerő mellett pályázati úton nyert összegből előbb a tetőre áldoznak. Egy-két hét múlva befejeződik a munka, miközben zajlik az udvar rendbetétele is.

Évek óta rendeznek bált a szülőknek az óvodában, akik ezeken a jótékonysági alkalmakon mindig hozzájárulnak valamely összeggel gyermekük játékterének javításához. Ily módon már hétszázezer forint gyűlt össze. Az udvar most rendezetlen képet mutat, de hamarosan ide kerül a mászóvár, a láncos egyensúlyozó és a mókuskerék, az ovisok legnagyobb örömére.

Százhét játszópajtás látogatja naponta az intézményt, idén huszonheten mentek el az iskolába, és harmincan iratkoztak be, a létszám lényegében három év óta stagnál: nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy csökken a születések száma a faluban. Az óvónők örvendetesnek tartják, hogy a gyermeknevelő intézmény és az iskola kapcsolata jó: kölcsönös látogatások előzik meg az iskolakezdést. A tanulók ezeken az alkalmakon ajándékkal fogadják leendő iskolatársaikat, és rendszerint be is vonják őket az órai munkába. A felhőtlen hétköznapok megteremtésének hátterében az önkormányzat anyagi vállalása és az óvónők leleményessége áll. Rendszeresen jelentkeznek pályázati anyaggal a megyei önkormányzat közoktatási alapjánál.