Tárgyalás a csongrádi belosztályról
 A megyével közösen kell dönteni

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-09-04 | Bakos András

Megkezdte a tárgyalást a csongrádi belosztály épületének jövőjéről Csongrád és a megyei önkormányzat. Októberig várhatóan megállapodás születik arról, milyen profilú intézmény létesüljön itt, és a működtetés terén mi legyen a munkamegosztás a két önkormányzat között.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Tésik Attila
A nyári szünet előtt döntötte el a megyei közgyűlés, hogy a szentesi kórházhoz tartozó csongrádi belosztály az eredeti terveknek megfelelően beköltözik a szentesi tömbbe. Ám Fábián György és Murányi László képviselő javaslata nyomán a közgyűlés azt is elhatározta, hogy tárgyalni fog a csongrádi önkormányzattal az épület sorsáról. Mert célszerű lenne, ha ott továbbra is valamilyen egészségügyi intézmény működne. Például olyan, amelynek működtetése a jelenlegi egészségügyi finanszírozás tükrében rentábilis, és valódi igényt elégít ki. Az ülésen fölmerült: létrejöhetne egy műtét utáni rehabilitációs intézmény, ennek munkáját segítené a csongrádi fürdő is. A megállapodás, a közös koncepció kidolgozásának határidejeként októbert határozták meg.

– A napokban az alpolgármesterekkel együtt ez ügyben már fölkerestük Frank Józsefet, a közgyűlés elnökét, és úgy tervezzük, hogy a jövő héten tájékoztatjuk elképzeléseinkről a megyét – felelte kérdésünkre szerdán Bedő Tamás, Csongrád város polgármestere.

Mint mondta, a városi önkormányzat is mindenképpen valamilyen egészségügyi, szociális intézményre gondol, és úgy tervezik, hogy az esetleges átalakításhoz külső, pályázaton elnyerhető forrást is igénybe vennének. Meg kell állapodni abban, hogy a létrehozásban és a működtetésben milyen munkamegosztás szerint dolgozna együtt a két önkormányzat.

Murányi László képviselő, a térségi frakció vezetője kérdésünkre elmondta, ő is értesült arról, hogy elkezdődött egy felmérés, amely ezzel a leendő intézménnyel kapcsolatos. Úgy véli, érdemes minél több ember véleményét megkérdezni. Azért lenne jó, ha a koncepció időben elkészülne, mert így már egy közös pályázat önerejét is tervezni lehetne a megyei önkormányzat jövő évi költségvetésében.