Megmenekültek a női pólósok
 Ismét a Hungerit Rt. szponzorálja a szentesieket

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-07-25 | Szélpál László

Régi-új névadó szponzor támogatja az OB I-es szentesi női vízilabdacsapatot. Tegnaptól ismét Hungerit-Szentesi VK néven szerepelnek Szremkó Krisztináék a különböző viadalokon.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Két napig nagy bajban volt a szentesi női vízilabdázás. Az addigi névadó szponzor, a Carnex ugyanis minden fajta előzmény nélkül bejelentette, hogy megszünteti a további támogatást.

– Mint derült égből a villámcsapás, úgy érintett a hír – mondta Juhász József, a Szentesi VK elnöke. – Bár a város a legfőbb támogatónk, a további szponzori pénzek elmaradása veszélybe sodorta volna a bajnokságban, a Magyar Kupában és a LEN-kupában történő indulásunkat. Természetesen köszönettel tartozunk a Carnex eddigi segítségéért, de a célunk – hogy a jövőben is meghatározó szerepet töltsünk be a hazai, valamint a nemzetközi női vízilabdaéletben – ezzel a döntéssel zátonyra futhatott volna.

Szerencsére erre nem került sor, most már múlt időben írhatjuk: megmenekült a szakosztály!

– Végső elkeseredettségemben megkerestem Magyar Józsefet, a Hungerit Rt. tulajdonosát, vezérigazgatóját – folytatta a klub első embere. – Hatalmas kő esett le a szívemről, szerencsére a korábbi támogatónk most sem engedte el a női póló kezét, tegnaptól újra Hungerit-Szentesi VK néven szerepel a gárda.

A szentesi pólóbarátok szívesen emlékeznek azokra az időkre, amikor a Magyar József vezette Hungerit Rt. névadó szponzorként vett részt a szinte megismételhetetlen remek eredmények elérésében. Akkoriban a dr. Tóth Gyula mesteredző által irányított csapat egymás után tíz országos bajnokságot nyert, elhódította az első ízben kiírt Magyar Kupát, a Bajnokcsapatok Európa Kupájában pedig egy arany- és két bronzérmet gyűjtött be.

– Nagyon szorult helyzetbe kerültek a lányok, úgy gondoltam, kár lenne veszni hagyni az eddig felépített munkát – közölte lapunkkal Magyar József. – A támogatást azonban feltételekhez kötöttem: egyrészt nagyon keményen be fogom tartatni a reklámszerződésben foglaltakat, másrészt pedig a bajnokságban a csapatnak legalább meg kell szereznie a második helyet.