Az eltartók elhagyták a derekegyházi lakást
 Három keserves esztendő után

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-07-09 | Blahó Gabriella

Eltartási szerződést kötött Derekegyház idős polgára, hogy legyen, aki öreg napjaiban gondozza. Erzsike néni – kéri, így emlegessük őt – azóta bírósághoz fordult, hogy a szerződést felbontsák. A per jelenleg szünetel, az eltartók azonban időközben elhagyták a leromlott állapotban lévő házat.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Tésik Attila
Az idős, beteg hölgy családi körülményei úgy alakultak, hogy a legjobb megoldásnak azt látta, ha ismerőseit kéri meg arra, viseljék gondját. Egy házaspár három gyermekkel költözött hozzá, a megállapodás értelmében az eltartás fejében az ingatlan végül az ő tulajdonukat képezné. Erzsike néni azonban nem jött ki velük, panaszai szerint nem adták meg neki az egészségi állapota alapján indokolt bánásmódot, s közben a lakás állapota is rendkívül leromlott. Elmondása szerint a család a kertet nem gondozta, tönkrement a lépcsője, engedély nélkül fúrattak kutat az udvaron, kifordították a kerítést sarokvasából és az is érthetetlen, hogyan lett beteg a kiskutyája. Észlelte, hogy a nála lakók nem szellőztettek, különös módon megpenészedtek a falak, tönkretették a bútorokat, s a legsajátosabb cselekményük az volt, hogy az ő hálószobájának ajtaja elé leszögeltek egy pár cipőt, amit a mai napig nem tudott eltávolítani. Erzsike néni idős barátnőjéhez és annak férjéhez járt ebédelni, hiszen ott legalább nyugodalma van. Mint mondta, egyelőre nem számíthat segítségre, hiszen önként jelentkező nem akadt, aki vele együtt rendet tenne a házban.

Jogi képviselője, Nádudvari Tibor elmondta: az eltartókat senki nem kötelezte arra, hogy elhagyják az épületet, mely felerészben az övék. A Szentesi Városi Bíróság jelenleg szünetelteti a pert, melynek tárgya az eltartási szerződés felbontása és ezzel egyidejűleg a közös tulajdon megszüntetése.