Megsokszorozódott a strand bevétele
 A beléptetőrendszer haszna Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-06-16 | Blahó Gabriella

Az elmúlt év tavalyi időszakához képest megsokszorozódtak a szentesi strand bevételei: egy hónap alatt csaknem hétmillió forintot hagytak ott a fürdő pénztárában a látogatók. Akik közül sokan eddig jegy nélkül is bejuthattak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Tésik Attila
Az újjáépített strand bejáratánál kialakított beléptetőrendszernek köszönhetően ma már mindenkinek muszáj jegyet váltania, míg tavaly még könnyen, illegálisan is be lehetett menni. Májusban készült el a kamerás megfigyelőrendszer, mely pillanatfelvételt készít a bejövőkről, annak érdekében, hogy a visszatéréseket is képes legyen regisztrálni – mondta Tomcsányi Ferenc, a sportközpont igazgatója. A látogatók tehát a ki- és belépéskor abszolút ellenőrzés alatt állnak, míg a strand területén komfortosabb környezet várja őket. A balesetek elkerülése érdekében a szentesi strandon a figyelmeztető táblákat helyeztek el, közvetlenül a bejáratnál és minden medencénél.

Az új termálvizes fürdőben helyenként újfent lepotyogott a mozaikvakolat, csakúgy, mint a csúszdák ki- és belépőjénél. A strandot folyamatosan javítják. Pengő László, az uszoda vezetője szerint egy több százmillió forintos beruházásnál szinte természetes, hogy nem készül el minden azonnal, s a munkák addig folynak, míg el nem érik az optimális állapotot. Ezért úgy gondolja, hogy a látogatók nagy része által elfoglalt terület – melynek pázsitja már-már az angolra emlékeztet – után a kempingben is hamarosan be kell fejezni a parkosítást.

A medencék vizét naponta leeresztik, s hipóval, puha szőrű kefével takarítják át a belső felületeket. Míg az egyik medencében forgatással cserélik a vizet, addig a gyermekpancsolóban úgynevezett „dewan"-fertőtlenítőszert használnak.

A strand új kabinjainak éves bérleti díja százezer forint, ezek közül sok már bérlőre talált, s a május elsejei nyitás óta jelentős bevételre tettek szert. A strand és kabinbérletekből származó bevétel már a május végi adatok szerint 3 millió 820 ezer forint volt, míg a jegyek eladásából 2 millió 830 ezer forint folyt be – tudtuk meg Krajsóczki Sándornétól, a polgármesteri hivatal pénzügyi osztályának vezetőjétől. Ezek a számok jelentősen eltérnek a tavalyi év hasonló időszakának adataitól, s ez több tényezőnek is köszönhető. Az új szentesi strand látogatói közül nagyon sokan vidéki városokból jönnek, és most már a törzsvendégnek számító szentesiek is váltanak jegyet.

Konszolidált körülmények között üzemel tehát immár a fürdő, s a városházán már az újabb fejlesztéseket tervezik.