Szentesen már indulhat a csatornaprogram
 Sikeresen pályáztak

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-05-30 | Balázsi Irén

Ha minden a várakozások szerint alakul, akár októberben elkezdődhet Szentesen a csatornahálózat kiépítése. Az állam előreláthatólag kétmilliárd forinttal támogatja a beruházást.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi önkormányzat korábban pályázatot nyújtott be a szennyvízcsatorna-hálózat bővítéséhez állami forrás elnyerése érdekében. Jelenleg is folyik a céltámogatások, illetve a vízügyi alapok iránti kérelmek elbírálása. A képviselő-testület mind a kettőre benyújtotta igényét, hogy elkezdődhessen a mintegy 3,5 milliárd forintos beruházás.

Szirbik Imre polgármester tájékoztatása szerint mindkét pályázatnak jó esélye van arra, hogy elnyerje a központi támogatást. A vízügyi alappal kapcsolatban elmondta: a szakbizottság azt javasolja a miniszternek, hogy zöld utat adjon a szentesi csatornaprogram elindításának. Az újabb bevételek függvényében pedig kapjon a Kurca-parti település önkormányzata további anyagiakat a program befejezéséhez. A polgármester ezt kedvező javaslatnak nevezte, mert azt jelenti, hogy a „szennyvízprogramot befogadta a kormányzat". Ebből pedig az következik, hogy megkapja az önkormányzat a kétmilliárd forintos állami támogatást, amelyhez az önkormányzat és a lakosság is hozzáteszi a maga másfél milliárdját. Ha minden a várakozások szerint alakul, akkor októberre lefolytathatja a helyhatóság a közbeszerzési eljárást a kivitelezésre. Amennyiben pedig az időjárás is kedvező lesz, akár az idén elkezdődhet a csatornahálózat építése. Ebben a kormányzati ciklusban – a terveknek megfelelően – be is fejeződik a szennyvízvezeték lefektetése.