Máltais ajándék a szentesi rászorulóknak
 Húsvéti tojást is kaptak

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-04-17 | Balázsi Irén

Ruhaneműt és édességet ajándékozott a Máltai Szeretetszolgálat szentesi csoportja a nélkülöző családoknak és a gyermekotthon lakóinak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Tésik Attila
A szentesi Koszta József utcában működő családok átmeneti otthonának több mint harminc lakója van. Jelenleg tizenhat gyermek él ott a szüleivel. Egy várandós anyuka csak pár napja talált menedéket az önkormányzat eme intézményében. Ám akad olyan is, akinek már két esztendeje nem sikerül saját lábra állnia. Ennek az asszonynak két gyermeke van. Nagyné Repka Ilona családgondozó azt meséli, hogy legutóbb a kicsiknek kialakított játszószobát is oda kellett adniuk az átmenetileg fedél nélkül maradt embereknek. A gondozónő jónak tartja a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja humanitárius akcióját, mert olyanok kapnak a húsvéti ünnepek előtt adományt, akiknek alacsony a jövedelmük.

A civil szervezet két aktivistája, Farkasné Márton Katalin és Halmai István új ruhaneműket oszt a lakóknak. Azt mondják, hogy a vámosok kobozták el a melegítőket és más holmikat a határon, és tőlük kapta meg a máltaisok csapata. A gyerekseregnek nyuszitojást is adnak a közelgő ünnepek alkalmából. Úgy említi Farkasné, hogy az eredeti tervük szerint ők akartak festeni hímes tojást, de arra már nem volt idejük. Ám az édességnek talán még jobban örülnek az otthon legifjabb lakói. A rokkantnyugdíjas Cser Gábor nyolcéves kisfiának is jut a csokoládéból. Az intézményben tavaly szeptember óta élnek, s a feleségének most valószínűleg lesz állása. A családfő hálás a máltaisoknak, jól jön nekik a melegítő. Akárcsak Lantos Árpádnak és nejének. A fiatal pár másfél hónapja lakik az otthonban három gyermekével. Az apuka köszönettel veszi a ruhaneműt, amelyből soha sincs elegendő. A kevés bevételükből ugyanis csak a legfontosabb kiadásokra futja.

A Rigó Alajos gyermekotthonban sem dúskálnak az anyagiakban. A máltaisok oda is visznek tréningruhát. Az aktivisták azt mondják: azért gondoltak rájuk, mert a különböző sportversenyeken így egyforma melegítőben tudnak megjelenni a gyerekintézmény csapatai.