Dzsúdósok bemelegítés közben


Küzdelem a tatamin


A Szent István Kupa gyõztesei a Sportcsarnokban (1997)

1.5:Cselgáncs

A cselgáncs (judo, dzsúdó) amilyen fiatal, olyan népszerû sportág lett a városban, noha története egy szûk évtizedre vezethetõ vissza.

Elõször 1991-ben a Szentesi Vasutas SC-ben foglalkoztak a cselgánccsal, majd 1994-ben a Pollák DSE vette szárnyai alá a Vasutasból kilépõ sportágat. Azóta több országos bajnoki helyezést szereztek, és válogatottjuk is van. Ballér Barbara sokszoros magyar bajnok, Fekete Mónika junior és felnõtt magyar bajnok, Tóth Zoltán felnõtt OB V. helyezett. Lassan hagyományossá válik, hogy évente rendszeresen részt vesznek egy Hollandiában rendezett Pünkösd Kupán. Itt a legkisebbek közül Kalydy Gábor és Kalydy Patricia sikerei számottevõek. Az utánpótlás is szépen halad, hiszen több korosztályos, valamint diákolimpiai bajnoki címet és helyezést gyûjtöttek a fiatalok. Közülük a teljesség igénye nélkül lehet megemlíteni Szabó Dánielt, Végh Zoltánt és Szarka Zsoltot. A sportolók menedzsere, edzõje Kalydy Zoltán szakedzõ, 1992-ben került városunkba.

1991-tõl mûködik a város másik cselgáncs szakosztálya, a Klauzál DSE keretein belül. Edzõjük, Tóth Béla szakedzõ, az 1978-as junior EB 60 kg-os Európa bajnoka, Kovács Antal olimpiai bajnok (1992 Szöul) nevelõ edzõje. Tóth Béla a Petõfi Sándor Általános Iskolában olyannyira meghonosította a sportágat, hogy az beépült az is-kolai testnevelésbe. 1992-tõl napjainkig or-szágos bajnokságokon, diákolimpiákon és Magyar Köztársasági kupákon sok-sok dobogós helyezést értek el egyéb pontszerzõ helyezések mellett. A szakosztály legeredményesebb versenyzõi: Magyar Renáta, Tóth Máté, Gyói Alexandra (magyar bajnokok), valamint Korcsik János, Szebellédi Endre, Forrai Zita, Baráth Gábor, Hegedûs Gábor, Deák László, Gajda Gábor. Gila Aliz, Farkas Nóra.

1995-tõl folyamatosan kerülnek be a különbözõ válogatott keretekbe a szakosztály versenyzõi.