Translator's Platform
Belépés
Mi az a Translation Platform?

A translation platforn egy online internetes eszköz fordítók számára, mely gyorsabb pontosabb és konzekvensebb fordításokat eredményez. Segítségével szövegtől függően 30-60 %-os fordítási idő megtakarítás érhető el. A rendszer lényege, hogy minden fordítási eszköz ugyanazon felületen érhető el egy kattintással. Nem kell szótárakban kereséssel tölteni idejét. Nem kell ugyanazt vagy hasonló szövegeket többször legépelnie. Így gyorsabbá válik a fordítási folyamat ezáltal a fordító munkájának hatékonysága nő. Vagyis  egységnyi idő alatt több pénzt kereshet.

 

Milyen eszközök állnak a fordítók rendelkezésére?

  • Fordítási memória (TM technology): mely által kiküszöbölhető ugyanazon vagy hasonló szövegek ismételgetése. A közös fordítási memória által, lehet, hogy a közösség másik tagja már pontosan azt-vagy hasonló- szöveget fordított, amin Öndolgozik, így Önnek már nem kell lefordítani adott mondatokat, szövegrészeket.
  •  Szótárak: A fordítandó szekció automatikusan kiszótározásra kerül, így Önnek nem kell időt töltenie azzal, hogy internetes, vagy egyéb szótárakban keresget. Később szakmai szótárak integrálását tervezzük.
  • Terminológiai adatbázis: Egyrészről a fordítás következetességét támogató eszköz. A fordító hajlamos elfelejteni, hogy egy bizonyos kifejezést /terminológust, műszaki eszközt nevét stb../ hogyan fordított le előzőleg. Ezeket a kifejezéseket a fordító elmentheti és a későbbiekben a program feltünteti, ha ugyanaz a kifejezés szerepel a fordítandó szövegbe. Másrészről, lehet, hogy más fordítók ugyanazt a terminológiát más használták, így felkínálják a terminológus használatát más fordító társak sszámára.
  • Gépi fordítás (CAT technology): Mindannyian tudjuk, hogy a gépi fordítások még nem működnek tökéletesen. Ennek ellenére, ha a fordító egy bonyolult mondatszerkezettel találkozik, sokszor segít a mondatszerkezet megértésében. Ez a szolgáltatás is  egy kattintással elérhető, megspórolva ezzel a másolgatás és keresgetésre fordított időt. Figyelem a gépi fordítás nem ad vissza tökéletes fordítást csak támogató eszköz!

Próbálja ki ingyenesen a rendszert. Regisztráljon

©2013 Translator's Platform. All rights reserved.