7./ Az ISM által a "Kábítószerprobléma visszaszorítására" c. kiírásra pályázat benyújtása /5/

Szirbik Imre:
Kérte a képviselőket, hogy a programhoz hozzájárulva nyújtsák be a pályázatot. A bizottság elnökének Garai-Szabó Imre urat kéri fel, aki korábban rendőrtisztként is foglalkozott a kábítószer problémáival. A tagokat az elnökkel való egyeztetés után kívánja felkérni.

Dr. Dóczi Margit:
Sajnálatosnak tartja, hogy Szentesnek élnie kell a pályázat benyújtásával. Két éve munkatervi javaslatként kérte a kábítószer-helyzettel kapcsolatos felmérés lehetőségét. Javaslata sem a Képviselő-testület, sem bizottságok munkatervébe nem került felvételre. Felkészültebbek lennének és nem kellene az egyeztető fórumot létrehozni, ha korábban foglalkoztak volna a kábítószer-problémával. Jelen kormány határozottan lép fel a kábítószerrel kapcsolatban. Javasolta, hogy a Képviselő-testület éljen a pályázati lehetőséggel és bizottsági tagként kérjenek fel egyházi személyeket is.

Móra József:
Sajnálja, hogy Dr. Dóczi Margit képviselő asszony nem tud a korábbi droggal kapcsolatos határozatokról és más önkormányzat által szervezett fórumokról. A szentesi középiskolákban 1994. óta működik a DADA-program, 1997-ben egy nagyszabású drogmegelőzéssel kapcsolatos rendezvény volt a városban. Korábban nem volt lehetőség pályázat benyújtására. A drogok közé tartozik a dohány is. Kérte, hogy a város közintézményeiben a dohányzóhelyeket olyan helyen jelöljék ki, ahol nem zavarják a nem dohányzókat.

Pap Imre:
A Képviselő-testület, valamint a Szociális és Egészségügyi Bizottság folyamatosan foglalkozik a drogproblémával.

Kiment a teremből: Dr. Demeter Attila képviselő
A Képviselő-testület létszáma: 22 fő

Pap Imre:
A droggal kapcsolatban felhívást intéztek a város oktatási intézményeihez, melyek megjelentek a város médiáiban is. A pályázat lehetőséget ad egy összehangolt munkavégzésre. Az egyeztető fórum elnökének munkáját bizottságok fogják segíteni és a prevenciós bizottságba meghívást kapnak az egyházak képviselői is. Egyetért a pályázat benyújtásával.

Dr. Dóczi Margit:
Az összehangolt munka hiányát kifogásoltA. Megköszönte a képviselő-testület korábban végzett munkáját. Az összehangolt munkával nagyobb eredmény érhető el.

Szirbik Imre:
Kérte a képviselőket, aki egyetért a pályázat benyújtásával, szavazzon.

A Képviselő-testület a javaslatot egyhangúlag elfogadta és meghozta az alábbi határozatot:

4/2001./I.26./KT
Tárgy: Az ISM által a "Kábítószer-probléma visszaszorítására" c. kiírásra pályázat benyújtása

H A T Á R O Z A T

1./ Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete az ISM által kiírt a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok létesítésére és működésük elősegítésére irányuló pályázati felhívásra beadandó pályázatot támogatja és elkötelezi magát a program hosszú távú megvalósítása mellett.
2./ A Képviselő-testület saját forrásként 637 eFt-ot biztosít a program megvalósításához a 2001. költségvetési évben.

Felkéri a Polgármestert, hogy sikeres pályázást követően írja alá a támogatási szerződést.

Felhatalmazza a polgármestert a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tagjainak felkérésére.

A határozatról értesítést kapnak:
1./ Ifjúsági és Sportminisztérium - Budapest
2./ Szentes Város Polgármestere
3./ Polgármesteri Hivatal Szociálpolitikai Osztálya

Elment az ülésről: Füsti M. Lajos és Dr. Sipos Ferenc, László Béla képviselő
A Képviselő-testület létszáma: 19 fő