2011. szeptember 23.

Kis kukta

Tepsis virsli gombával

Hozzávalók: 20 dkg gomba, 4 pár virsli, 2 db tojás, 4 dl tej, 1 evőkanál mustár, 5 dkg reszelt sajt, só, őrölt bors.

Elkészítése: A gombát szeleteljük, a virslit karikára vágjuk, megpároljuk és kivajazott jénai tálba tesszük. Ráöntjük a fűszeres, tojásos tejet. Közepesen meleg sütőben 45 percig sütjük. Sült burgonyával és friss salátával tálaljuk.

Meggyes tepsis palacsinta

Hozzávalók: 4 tojás, 4 ek. kristálycukor, 2 dl tej, 7 ek. liszt, 2 ek. ásványvíz, 1üveg (720ml) meggybefőtt, 3 dkg mandulapehely, 4 gombóc vanília fagyi, porcukor, friss mentalevél.

Elkészítése: Egy kb. 37x32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a sütőbe teszszük, amit 200 fokra előmelegítünk. Robotgéppel a tojásokat kikeverjük, beleszórunk 2 ek. cukrot és krémesre dolgozzuk. Belevegyítjük a tejet, evőkanalanként beleszórjuk a lisztet, végül hozzáadjuk az ásványvizet.

A tepsit kivesszük, a forró sütőpapírt margarinnal megkenjük, és rásimítjuk a tésztát. Eloszlatjuk rajta a megygyet majd kb. 12 perc alatt megsütjük.

A palacsintát a sütőpapírral együtt kiemeljük, a maradék cukorral meghintjük és a sütőpapír segítségével feltekerjük! A megpirított mandulapehellyel és porcukorral megszórjuk, felszeleteljük, és 1-1 gombóc fagyival tányérokra tesszük. Mentalevéllel díszítjük!