2011. szeptember 23.

Hőguta

– Mi a címe a világ legvékonyabb könyvének?
– ???
– Amit a férfiak a nőkről tudnak.

A napilap egy olyan kiadvány, amit az emberek naponta olvasgattak. Olyan, mint egy weboldal, csak az összes hír egy nappal korábbi.

Azt mondják, hogy minden partnerkapcsolatban kell, hogy adjunk és kapjunk is. Ez nem igaz. Egy kapcsolatban az ember csak ad, és ad, és még ad, míg végül teljesen kimerülve dől be a sírba, és akkor azt mondják, hogy nem adott eleget.

Az ember három okból lesz író: az egyik, hogy kell a pénz; a másik, hogy mondanivalója van, amiről azt hiszi, hogy másokat érdekelhet; a harmadik pedig az, hogy nincs jobb ötlete, mihez kezdjen a hosszú téli estéken.

Egy unalmas vasárnap délután a szavannán az elefántok elhatározták, hogy kihívják a hangyákat egy focimeccsre. Amikor az elefántok már 10–0-ra vezettek, a hangyák magukhoz ragadták a kezdeményezést. A legjobb hangya játékos közeledett a labdával az ellenfél kapuja felé, amikor is az elefántok bal hátvédje hirtelen rágázolt és halálra taposta. A bíró megállította a meccset és ordítani kezdett:
– Hé, elefánt, hát te meg mit csináltál? Szerinted ez sportszerű, halálra tiporni az ellenfelet?
Az elefánt ijedten válaszolt:
Nem akartam én megölni, csak felbuktatni.

Idős férfi jelentkezik, hogy jogosítványt szeretne. Kérdi tőle az oktató:
– De uram, 80 évesen minek magának jogosítvány, amikor egész életében jól elvolt nélküle?
– Tudja, a múltkor hallottam, hogy egy autó nagy sebességgel felrohant a járdára, és elütött egy politikust. Akkor bevillant a fejembe: „Úristen, ez akár én is lehettem volna!” De hát sajnos jogosítvány nélkül ez lehetetlen!

Egy amerikai turista megszáll Moszkvában egy szerény turistaszálláson, és a szobában rengeteg szemetet talál szétszórva. Összeszedi, berakja egy zsákba, és kiviszi az utcára. Le akarja tenni a zsákot a kapu mellé, amikor megszólítja egy rendőr:
– Hé, uram, ez itt nem szokás. Nem szemetelhet az utcán!
– Hát akkor hová tehetem? – kérdezi a férfi.
– Jöjjön velem, majd megmutatom.
Azzal elvezeti a turistát egy gyönyörű kertbe, ahol zöld a gyep, formára nyírt a sövény és rengeteg virág nyílik.
– Na, ide lerakhatja!
Csodálkozik az amerikai:
– Nahát! Köszönöm! Ez az orosz udvariasság?
– Nem, ez az Amerikai Nagykövetség.