2011. július 29.

Megrongálták a fóliasátrat

Volt már rosszabb hetünk is, tudjuk meg a rendőrkapitányságon a szokásos összefoglaló elhangzásakor. Ami azt jelenti, ez alkalommal kevesebb bűncselekménnyel számolhatunk. Soroljuk:

Július 19-ére virradóra ajtókifeszítés módszerével hatoltak be a Villogó utcai piac egyik büféjébe, és onnan üdítőitalokat vettek magukhoz az ismeretlen tettesek 5 ezer forint értékben.

20-án éjszaka a Lavotta utcai ház bejárati vaskapuját, kerítését szerelték le és vitték el a vasoszlopokkal együtt. A kár 130 ezer forint.

Nagynyomáson, az egyik tanya fóliatelepén 3 db 50 méter hosszú fóliasátor oldalát vágták végig ismeretlen tettesek. A rongálással 240 ezer forint kárt okoztak a tulajdonosnak. A kérdés az, brahiból, avagy haragból csinálták az egészet? Így állhattak bosszút valamiért? Ma még nem tudni. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Úgy tűnik, már sehol nem lehet nyugta az embernek a tolvajok előtt. Az elmúlt héten a Ligeti strand öltözőszekrényéből (kifeszítve annak ajtaját) készpénzt, két mobiltelefont, iratokat vittek el. Ami az értéket illeti, 25 ezer forint körül van az összeg, ám ennél jóval nagyobb kárt okoztak a tulajdonosnak.

Nem járt szerencsével az az illető sem, aki 15-én délelőtt a vasútállomás kerékpártárolójában hagyta lezárt biciklijét. Azután az esti órákban, mire a vonattal visszatért Szentesre, már hűlt helyét találta a bringának. Mintegy 30 ezer forint az okozott kár.

20-ára virradóra Nagynyomáson egy hétvégi telek kerítését bontották ki, onnan burgonyát, sárgarépát, vöröshagymát tulajdonítottak el, közel 23 ezer forint kárt okozva ezzel a gazdának.

22-én délelőtt (!) a Ligeti strand főbejáratánál parkoló gépkocsi ajtaját feszítették fel ismeretlen tettesek. Az autó zárja megrongálódott, a gépkocsiból táskát, bankkártyát, mobiltelefont, karórát tulajdonítottak el 50 ezer forint értékben.

Az alábbi esetre alig találhatunk magyarázatot. A hölgy már kint járt az utcán, közben eszébe jutott valami, hirtelen a kinti ablak párkányára tette le egy zacskóban a mobiltelefonját, iratait, beszaladt a házba valamiért, mire visszaért, a nylonzacskónak a benne lévő tárgyakkal együtt nyoma veszett.

Ismét egy ál-áramszolgáltatós becsapás. 21-én a Balogh János utca egyik lakásában a délelőtti órákban magát az áramszolgáltató munkatársának adta ki a férfi, bement a házba, majd elterelte az ott lakó figyelmét, s máris cselekedett. A manővert a háziak 40 ezer forintja bánta.

Szegváron, az egyik ingatlan kerítésén átmászva a tornácról fűkaszát, a házból láncfűrészt és fűnyírót vittek el 160 ezer forint értékben.

Ismét egy nagyhegyi történet: a 20-a és 23-a közötti időszakban egy hétvégi házból zár kifeszítés módszerével szivattyút, alumínium edényeket, kéziszerszámokat tulajdonítottak el, 25 ezer forint értékű kárt okozva ezzel a gazdának.

* * *

A tilos jelzés ellenére hajtott a vasúti sínekre egy idős nő pénteken délelőtt a Szentes külterületén lévő hékédi vasúti átjáróban. A helyszíni szemle adatai alapján egy idős nő kerékpárján fent ülve akart átkelni a vasúti átjárón. Eközben figyelmen kívül hagyta a fénysorompó tilos jelzését, valamint a mozdony kürtjét. A vonat elsodorta. A nő a helyszínen meghalt. A baleset körülményeit a Szentesi Rendőrkapitányság vizsgálja.

(lovas)