2011. július 29.

Lovasverseny Szent Lászlóban

Bertók Ágnes, Csontos Dominika, Ádok FruzsinaJúlius 24-én nagyszabású lovas programot rendezett, az 1994-ben megalakult Szent László Lovas Sport Klub, a fábiánsebestyéni út melletti, gyönyörűen felkészített pályáján. Rengeteg autó jelezte a pálya körül, hogy nem mindennapi eseményre érkeztek a versenyzők, Szentesen először rendeztek egy helyszínen, egy időben szabadidős lovas versenyt "amatőröknek" és kezdőknek, illetve CDNB Csongrád-Békés megyei Díjlovagló Bajnokságot.

Babinszky Zsuzsa, a lovas klub elnöke büszkén mutatta be a létesítményt, amit önerőből, illetve pályázatok segítségével alakítottak ki. Kezdetben csak ugrószámokkal foglalkoztak Az istállók mellett van egy "fedeles" pálya, ami lehetővé teszi a téli, vagy az esős, mostoha időjárás esetén is az edzést. Kiépítettek egy minden igényt kielégítő ugró- és egy díjlovagló pályát is. Fiatal és nagyon agilis edzőkkel (Ádok Fruzsina, Melis Brigitta, Molnár Nóra, Fodor Virág) dolgoznak, sőt az idén nagysikerű lovas tábort is szerveztek, ahol lehetőség volt az angol nyelv gyakorlására is.

A versenyen több mint 100 induló volt a különböző versenyszámokban. Délelőtt - gyermekeknek futószáron – ülésversenyt, és szabadidős díjugrató-, valamint díjlovas versenyszámokat rendeztek. Délben western lovasbemutatót tartottak az IC Ranch versenyzői. Délután került sor a Magyar Lovas Szövetség díjlovagló rajtengedély elméleti -és gyakorlati vizsgájára, majd az Országos "Tálentum" Kupa, minősítő – középosztályú "A" kategóriás díjlovagló versenyre , ami egyben a Csongrád-Békés megyei díjlovagló bajnokság volt. A programot az eredményhirdetések előtt nagydíj-szintű díjlovas bemutatóval zárták.

Eredmények – CDNB díjlovagló verseny

Bertók Ágnes Caballero nevű lóval 71%-os teljesítményt ért el, Colonita nevű lóval az L1-ben 66%-ot, Babinszky Zsuzsa Pixi Baby nevű lóval szintén 66%-ot lovagolt, így az első helyen holtverseny alakult ki. M kategóriában Morcossal Ba-binszky Zsuzsa 1. lett.

Petrezselyem Dorottya új lovával, Ardzsunával A3-ban 2. helyen végzett.

Csontos Dominika Lacoste lovával E8-ban 1. 66%-ot kapott szintén, A3-ban 5. helyezést ért el Kovács Ernő, aki Szilvásváradról igazolt tavasszal a Szent László LK-hoz, Zümmögő nevű lovával a Nagydíj programot lovagolta.

A szabadidős verseny eredményei (Szent László LK. versenyzői):

E8 nyitott: 1. Ádok Fru-zsina-Gerbera 73%, 2. Bertók Ágnes-Bonita 68%, 3. Csontos Dominika Szellővel 62%.

E8 Szabadidős: 1. Szegi Angi-Oharával 63%, 2. Melis Brigitta-Bonitával 61%, 4. Kozák Petra-Gerberával 58%, 5. Németh Laura-Oharával 57%.

A SZ2 szabadidős versenyszámban kevesebb "hazai" eredmény született, de ki kell emelni Németh Laurát (10-14 éves korosztály) aki Taktikussal első, és a 14-18 évesek között Kozák Petrát aki Johnnyval második lett.

A futószáras versenyen Ágoston Nikolett (11 éves) 2. és 5. Németh Nikolett (7 éves) 4. helyezést értek el.

Garai Sz. Imre