2011. június 24.

Most társukat verték a fiatalok

A helyi gyermekotthon két fiatalkorú lakója verte meg gyermekkorú társát az elmúlt héten. A fiú nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett, informálták lapunkat a Szentesi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán. A két fiatalkorú ellen könnyű testi sértés miatt indult vizsgálat, ráadásul egyikük a közbelépő nevelőt is falhoz lökte, őt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt is eljárás alá vonják.

100 ezer forintot értek azok a szerszámok és gépek, melyeket az egyik Apponyi téri alagsori tárolóból loptak el a tolvajok.

Iratok és pénz tűnt el egy öltözőszekrényből a strandon. A tettesek június 13-án léptek akcióba, és vittek magukkal 9 ezer forintot. A kórház fertőző osztályán is tolvajok jártak, akik az egyik nem zárható öltözőszek-rényből vittek el készpénzt, bankkártyát és okiratokat.

Feltörtek egy személygépkocsit az egyik városi temetőnél. A bűnözők az utastérben felejtett, 35 ezer forintot érő mobiltelefonnal távoztak a helyszínről.

10 ezer forint értékű használati tárgyat loptak el egy lakatlan házból a Sopron soron. A rendőrök nem sokkal később a helyszín közelében elfogták azt a két személyt, akik alaposan gyanúsíthatóak a bűncselekmény elkövetésével.

Hétfőn jelentkezett ellátásra a kórházban egy idős aszszony, miszerint nagyon fáj a lába. Később kiderült, hogy a hölgy egy június negyedikén történt bántalmazás következtében sérült meg, ezért ismeretlen tettes ellen indított vizsgálatot a rendőrkapitányság.

2,4 hektárnyi területről kaszálták le a füvet ismeretlenek Derekegyház határában, majd összegyűjtötték és elszállították a helyszínről. Az elkövetőket még keresik a rendőrök.

L.J.-H.V.