2011. június 10.

Százezreket lopott az álrendőr

Az utcán verte meg szerelmét egy férfi a Vásárhelyi úton. A május 31-én történt ütlegelésben a nő nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett, párja ellen garázdaság miatt a Szentesi Rendőrkapitányság indított büntetőeljárást.

60 ezer forint értékű kisgépeket és két kerékpárt loptak el a tolvajok az egyik Klapka utcai ingatlanból a hétvégén, míg a József Attila utcából szintén egy kerékpár tűnt el, ezt a bringát egyenesen a lakás hátsó teraszáról vitte el a tettes. A kerékpár 50 ezer forintot ért…

Az egyik Szabadság téri üzlet öltözőfülkéjében felejtette mobiltelefonját egy hölgy, de mire visszaszaladt a készülékéért, azt már elvitte valaki. A telefon eltulajdonítója ellen jogtalan elsajátítás miatt indult eljárás.

Fényes nappal, egy Nagygörgős utcai lakás heverőjéről tűnt el egy kézitáska, benne személyes iratokkal, nemzetközi papírokkal, okmányokkal. Ezek pótlása több tízezer forintjába kerül majd a sértettnek.

Családi napra érkezett egy mentőautó a Legrand sportpályához az elmúlt szombaton. A televízió híradóiból korábbról már ismert történet ezúttal Szentesen ismétlődött meg, ugyanis a leparkolt járműből a tolvajok elvitték a GPS-berendezést.

Helyi járőrök igazoltattak egy furán viselkedő férfit a hétvégén, és kiderült, hogy gyanújuk nem volt alaptalan. A férfi kábítószert fogyasztott, büntetőeljárást indítottak ellene.

Iratokat és pénztárcát loptak el egy uszodai faházból néhány nappal ezelőtt. A sértettnek okozott kár eléri a 115 ezer forintot.

Június negyedikén délután, rendőrnek adva ki magát csengetett be egy aszszonyhoz egy ismeretlen férfi. A csaló azt állította, hogy hamis bankjegyeket keresnek a rendőrök, és szeretné ellenőrizni az otthon tartott papírpénzeket. A nő nem engedte be a lakásba az álrendőrt, ám ennek ellenére az ablakon kiadott neki 500 ezer forintot "ellenőrzésre". A tettes az ezreseket, ötszázasokat visszaadta, és a nála maradt közel 400 ezer forinttal távozott a helyszínről.

Két, lezáratlanul hagyott személygépkocsit is kipakoltak a tolvajok Szentesen. Az egyiket a Gógány utcában, a másikat az Ady Endre utcában ürítették ki, pénztárcákat, iratokat, készpénzt, okmányokat vittek magukkal a tolvajok.

H.V.