2011. április 15.

Megvalósulnak az álmok

A Fivérek lesz a Gipsy Kings előzenekara

Franciaországban találkozhatott példaképeivel a Fivérek együttesEgy kis megtorpanás után álomszerűen alakulnak a dolgok a Fivérek együttes életében, s ott tartanak, hogy már a Megasztár befutott énekesei is a gitáros trióra irigykednek. A szentesi-csongrádi zenészek nem akármilyen lehetőséget kaptak: a Gipsy Kings előzene-kara lesznek a budapesti koncertjükön, s már egy találkozáson is túl vannak a világsztárokkal.

Miután véget ért számukra a Megasztár-verseny, tartottak egy fergeteges, latinos koncertet Szentesen, majd karácsonykor egy meghittebbet Csongrádon is. Idén az év első hónapjaiban jött az állóvíz, ahogy Seres Antal, a zenekar vezetője fogalmaz. Alig volt fellépésük, de ezt a holtszezonnak tudták be. Aztán nagyon is kedvező hírt kaptak: májusban a latin zene királyai, a Gipsy Kings előtt játszhatnak. Sőt, nemrég tértek haza egy élményekben dús utazásról: baráti találkozón a Gipsy Kings franciaországi rezidenciájára látogathattak el. Az álomrandevúra a Fivérek a művészeti vezetőjük, Ombodi Csilla támogatásával jutottak ki Montpellierbe, ahová a TV2 stábja is elkísérte őket. Toncsi nem is titkolja, mit éreztek példaképeik láttán: – Iszonyatosan féltünk, nem tudtunk kiszállni a buszból.

Nem csoda, immár 14 éve, a békéscsabai koncertjén varázsolta el őket a Gipsy Kings, akiknek most az úszómedencékkel körbevett próbatermébe nyertek bebocsátást. Azonban a zenészek közvetlensége miatt hamar elillant megilletődöttségük. Belehallgathattak a Gipsy Kings készülő nagylemez anyagába, ezt óriási megtiszteltetésnek vették Seresék. –Kicsit magunkat láttam, amikor dolgoztak, mert mi is csak a munkára figyelünk, - mondta Toncsi. A spanyol cigányokból és részben testvérekből álló zenekarhoz több ponton hasonlít a Fivérek. Egy másik érdekes, sorsszerű párhuzamot vont Toncsi: a Gipsy Kings '79-ben alakult, éppen az ő születése évében. Az élmények sorát gyarapította, amikor Monacóban megállva, a külföldön még soha nem járt fivérek gitározni kezdtek a tengerparton, alkalmi közönségük majd' megőrült értük, s ettől nagyon meghatódtak, mesélik Seresék. A május 7-i koncerten a Papp László Budapest Sportarénában félórát fognak játszani, s ígérik, megtesznek mindent, amit egy hangulatfelelőstől várható.

Nagyjából 1,5 millió néző láthatta őket a minap a TV2 napi sorozata, a Jóban Rosszban egyik epizódjában, amikor is az első magyar zumba-dalt adták elő egy lagziban. A Forró nyáresti szél című saját szerzeményt már spanyol nyelven is felénekelték. Minden bizonnyal rajta lesz a nagylemezükön, ami május 5-től kapható a boltokban. Lesz tehát már mit dedikálni a Gipsy Kings-koncert másnapján, a Fit Balance programjában, a zumba-daluk klipjének forgatásán, amire egyébként szentesi rajongóikat is várják az Arénába.

Ha most véget érne minden, már megérte, mondják a zenészek. Teljesülnek legtitkosabb álmaik, melyek most minden idáig vezető keserűséget, gyötrelmet megszépítenek.

Ennek következtében előállt az a helyzet, hogy a volt megasztáros versenyzőtársaik is tisztában vannak vele, az "óriási" (értsd: nemzetközi) kiugrás lehetősége is benne van ebben a májusi fellépésben. A fiúk merészen tovább álmodnak, de erről még nem beszélnek.

Amiről viszont igen, az a júniusi országos Fivérek-tábor, melyet Szentesen, az önkormányzat támogatásával rendeznek meg. Ezzel is bizonyítják, városunk a szívük csücske, hiszen itt értek be.

Darók József