2011. április 1.

17 éves rabló

Elfogta a rendőrség az elkövetőjét annak a rablásnak, amely az elmúlt vasárnap délelőtt történt a Nagyörvény utcában. Egy 81 éves néni sétált hazafelé, amikor egy fiatalember hátulról meglökte az idős aszszonyt, táskáját kitépte a kezéből, majd azt megszerezve elfutott a helyszínről. A táskában bor, tejföl, valamint a sértett pénztárcája volt. Az adatgyűjtés során szerzett információk segítségével a rendőrök elfogtak egy 17 éves fiatalt, aki alaposan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével, sőt, az egy nappal korábban elkövetett két másik esettel is összefüggésbe hozható. Szombaton egy másik hölgy táskáját vette el, egy harmadik asszonynak pedig a kerékpáron lévő kosarából emelte ki annak táskáját, benne pénztárcával és bankkártyával. Ez utóbbiról megkísérelt pénzt levenni, de ez nem sikerült neki. A Szegedi Városi Bíróság kedden elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, ellene rablás, kifosztás és lopás megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

Megrongálták az egyik Köztársaság utcai telefonfülke készülékét és belőle 6000 forintot vittek el a tolvajok. A kár ennél lényegesen nagyobb, mintegy 60 ezer forint.

Két tolvajt értek tetten a Ruhagyár területén, amint éppen fémszerelvényeket, fémtárgyakat gyűjtöttek öszsze maguknak az épületből, ellenük lopás miatt indult eljárás.

Közel egymillió forintot értek azok a régi bútorok, melyeket az egyik Boros Sámuel utcai lakatlan házból tulajdonítottak el a bűnözők március 23-a és 24-e között.

39 tyúkot loptak el a Dr. Négyesi László utca egyik házának udvarából

H. V.