2011. április 1.

Újabb pert indít Zsohár Árpád

Bírósághoz fordul Halmai István múlt pénteki, a képviselő-testületi ülésen tett kijelentései miatt Zsohár Árpád. A Petőfi Szálló felújításában érdekelt vállalkozó lapunkkal közölte, azért kezdeményez jogi eljárást a kereszténydemokrata városatyával szemben, mert nagy nyilvánosság előtt megkérdőjelezte szavahihetőségét, s az ellenkezőjét állította annak, amit képviselőtársa a bíróság előtt mondott.

Hozzátette, valóban emberségből állt el a Kozák János ellen indított rágalmazási pertől, hiszen az idén januári tárgyaláson – a-hogy a jegyzőkönyv is tanúsítja – épp a korábbi önkormányzati képviselőjelezte, hogy megromlott az egészségi állapota.

Kozák János 2009 áprilisában azt mondta egy képviselő-testületi ülésen, hogy engedély nélkül kezdődött meg a Petőfi Szálló bontása. Ehhez csak annyit fűzött hozzá a beruházó, hogy a petofiszallo.hu weboldalon is letölthető a bontási engedély, amit 2008 augusztusában adott ki a szakhatóság. Zsohár Árpád megjegyezte, megdöbbentő volt számára, hogy akkor, mikor két szentesi iskola bezárása foglalkoztatja a közvéleményt, az ő privát ügyüket tartotta a legfontosabb témának a helyi polgári frakció vezetője. A vállalkozó szerint Halmai István saját párttársát hozta kellemetlen helyzetbe azzal, hogy ellenkezőjét állította, mint a vádlott a bíróságon, aki ott beteget jelentett.

- A nem rám vonatkozó kijelentésekre majd az érintett reagál. Ami az én pénteki felszólalásomat illeti, azt továbbra is vállalom. Sem hozzátenni, sem elvenni nem kívánok belőle – szögezte le lapunknak Halmai István. Kozák Jánost is megkérdeztük, aki szerint érdekes fordulatot vett az egyébként lezárt ügy. – Nem járultam hozzá, hogy bárki az egészségi állapotomról nyilatkozzon. Amikor Zsohár elindította az eljárást, ugyanaz a betegségem volt, mint ma. Ugyanolyan beteg voltam a békéltető tárgyaláson is, ahol békejobbot nyújtottam a vállalkozónak, de ő nem fogadta el. Ragaszkodott a per lefolytatásához, mert meg akart büntetni engem. Az utolsó előtti tárgyaláson konkrét bizonyítékokat nyújtottunk be. Akkor sem a per megszüntetését kérték vádlóim, hanem haladékot, hogy a maguk igazát alátámaszthassák. Végül nem tudtak élni a bizonyítás lehetőségével, és a vádat ejtették – fogalmazott lapunknak Kozák János.

B. D.

 

Halmai István az alábbiakat mondta az önkormányzat múlt pénteki ülésén:" - 2009 áprilisában Kozák János azt a kijelentést tette, hogy Zsohár Árpád bontási engedély hiányában kezdte el szétverni a Petőfi Szálló épületét. Ezért Kozák Jánost Zsohár Árpád feljelentette, majd 2 évi pereskedés után, a bizonyítékok betárását követően a vádlók halasztást kértek, és végül elálltak a pertől. Olvasom a mai sajtóban, hogy mindezt Kozák János megromlott egészségi állapotára tekintettel tették. Holott, Kozák János, köszöni, jól van, és akkor volt rossz egészségi állapotban, amikor őt feljelentették, és két éven keresztül mindenütt a rágalmazás vádjával illették.(…)A zászlóshajó még mindig horgonyoz, abban az állapotban, ahogy eddig. Zsohár úr különböző dátumokat jelölt meg 2008 óta – ennél több dátumot már csak a világ végét megjósolók produkáltak. Amit a pertől való elállás indokaként megjelölt, annak annyi hitelt adunk, mint az ő szavának eddig is."