2011. március 25.

Ötszáz forintért akár nyolc év

Egy, a rendőrség előtt korábbi ügyei miatt már jól ismert férfi szerette volna lebontani a sportpályán lévő kalapácsvető-dobókör melletti védőkerítést, a vaskeretet és a dróthálót. A férfi éppen a drótot fűrészelte, amikor tetten érték a rendőrök.

Egy másik elkövető is vasat szeretett volna ellopni, de neki sem sikerült észrevétlenül távoznia "hóna alatt" egy öntöttvas-káddal, vaskapuval és acéltartállyal az alsóréti vadászházból.

Több mint tízezer forintot és okiratokat loptak el az egyik helyi középiskola öltözőjéből március 18-án, az elkövetőket még keresik a rendőrök.

Lebontották a kerítést, majd a falat is azok a tolvajok, akik behatoltak az egyik városi áruház épületébe március 19-re virradóra, majd onnan 2,5 millió forint értékű dohányáruval távoztak.

Kétszer is betörtek egy nagyhegyi tanyába, ahonnan mindkét alkalommal vasakat, kisgépet, sőt, egy fatüzelésű perzselőt is elvittek a bűnözők.

Március 19-én történt, hogy az esti órákban két ismeretlen személy ment be az egyik Rákóczi utcai házba, ahol az otthon tartózkodó házigazda kezét és lábait összekötözték, majd a lakást felforgatták, ám összesen 500 forintot vittek magukkal. A fejenként 250 forintos zsákmányért azonban akár nyolc évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak "ajándékba".

Saját édesanyját lopta meg egy helyi fiatalember az elmúlt hetekben. A fiú összesen 150 ezer forintot érő arany ékszert tulajdonított el a családi gyűjteményből.

200 ezer forint értékű kábelt loptak el egy építkezési konténerből a kórháznál, 100 ezret ért az a fagyasztott hús, amely egy kistőkei tanyából tűnt el, egy berekháti fóliasátorból pedig százezret érő vezetéket loptak el a tettesek, valamennyit az elmúlt néhány napban.

H. V.