2007. hónap 00.

Az Év zenekarának koncertje

A szentesi sportcsarnokban idézi meg a TV2-n futó Megasztár hangulatát a Fivérek együttes, mely a tehetségkutató műsorban az Év zenekarának bizonyultMint a csongrádi-szentesi csapat vezetőjétől, Seres Antaltól és művészeti vezetőjüktől, Ombódi Csillától megtudtuk, a tévécsatorna kivételt tett a gitáros testvérekkel, hiszen a műsor szereplői a szerződésben foglaltak szerint egészen a december 18-i fináléig nem léphetnének fel a szokásos keddi budapesti klubkoncerteken kívül. Ilyen okból a már teljesen kész nagylemezük megjelenése is várat még magára. A szentesi koncertre vonatkozó kedvező döntést a zenekar annak tulajdonítja, hogy nagyon szeretik őket a TV2-nél.

Minden bizonnyal érezni fogják a helybeli közönség rajongását is a november 27-én, szombaton 18 órakor kezdődő koncerten. A fellépést másfél órásra tervezik a fiúk, de nem csupán a gitáros triót láthatjuk a színpadon. Velük lesz négy zenész, nem is akárkik: zongoristaként a Lélekdonor című Caramel-sláger szerzője, Kardos Norbert, Temesi Berci basszusgitáron, állandó dobosuk, Szólik Tibor is fellép, de felvették a kapcsolatot egykori gitártanárukkal, Esze Tamással, így a jazz-zenész is kíséri őket a koncerten.

Show-elemekkel is gazdagodik a műsor: a zenészek vérpezsdítő dallamai mellett néhány számnál világbajnok salsa-táncosok produkciójával valósul meg a hamisítatlan latinos fiesta-hangulat. Apropó, dalok! Élőben csendülnek fel azok a slágerek, amelyeket a fiúk a Megasztárban előadtak, de saját, jól ismert szerzeményeik is hallhatóak lesznek. Sőt, a publikum a tervek szerint néhány olyan Fivérek-dallal is megismerkedhet, amelyek a megjelenés előtt álló lemezen szerepelnek.

Mint hírlik, a koncertre lejön a "fél" TV2: amellett, hogy a csatorna több műsorának stábja is forgatni fog, ide várják a Megasztár zsűritagjait és műsorvezetőit, de rajtuk kívül a VIP-szektorban "nyüzsögni" fognak a tévés személyiségek, és a bulvármagazinok is képviseltetik magukat. A zenekar tagjai remélik, hogy meghívásuknak Zorán is eleget tesz. A zenésszel azt követően alakult ki nagyon jó kapcsolatuk, hogy meghallgatta az egyik adásban saját dalát a fiúktól. Hosszú szakmai beszélgetés is volt vele, s felajánlotta segítségét a fivéreknek. Egyik nagy álmuk valósulna meg, ha felléphetnének egy Zorán-koncerten, mondják Seresék.

Hogy álmaik végre valóra válhassanak, persze, kellett a Megasztár. Tele vannak élményekkel, idejük nagy részét a fővárosban töltik, amiről úgy érzik, már szinte hazajárnak oda, s ötcsillagos szállodákban laknak. Azt gondolják, azért is kezelik jól ezt az új életet, mert végigjárták a ranglétrát, s egyébként is a munkával vannak elfoglalva. Eleinte furcsa volt a rengeteg e-mail, a sok érdeklődés, de ezt is lehet kezelni.

D.J.