2010. november 5.

Bujdosó Tamás

Új arcok a képviselő-testületben

Az október 3-i helyhatósági választáson a 9-es számú egyéni körzetben Bujdosó Tamás Károlyt, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség jelöltjét választották be a helyi képviselő-testületbe. A 29 éves fiatalember tősgyökeres szentesi családból származik, születése óta abban a választókerületben lakik, ahol most bizalmat kapott.

Ez az új 9-es körzet, a Vásárhelyi úttól keletre lévő városrész. Közelebbről: a Vásárhelyi út az egyik határ, a másik a Kossuth utca 11-től a könyvtárig, majd a Hungerit Zrt.-ig, bele tartozik többek között a Sopron sor, a Ve-cseri, Zrínyi, Somogyi Béla utcák. A kiséri választókerület után ez a második legnagyobb körzet, már ami a lélekszámot illeti.

Bujdosó Tamás középiskoláit a Boross Sámuel Szakközépiskolában végezte, ott szerzett mérlegképes képesítést, majd munkába állt, hétévig dolgozott egy könyvelőirodában. Mellette Sopronban, a Nyugat Magyarország Egyetem levelező tagozatán közgazdász szakon államvizsgázott. Ez év január 1-jétől a Vastüzép Kft. főkönyvelője.

Bujdosó Tamás 2004 óta tagja a Fidesz Magyar Polgári Szövetségnek. Aktivistaként eddig mint szorgos hangya segített ott, ahol tudott, mondja, aztán ez év nyarán határoztak úgy, hogy képviselőjelöltként indítják a körzetben. És lám, október 3-án a választók úgy döntöttek, hogy ne csak jelölt maradjon, hanem képviselő legyen. Az előző ciklusban a Fidesz delegáltjaként felügyelő-bizottsági tag volt a Szentes Liget Kft.-nél.

– Egyik szemem sír, a másik meg nevet. Örültem, hogy megválasztottak, egyénileg sikerként könyvelem el, ám csapatként kudarcnak. Kisebbségben maradtunk. Ez olyan, mint amikor három gólt lövök egy meccsen, mégis 4–3 arányban kikap a csapatunk, akkor az a 3 gól nem sokat jelent – mondja.

Tervek? – Igazából már akkor elégedett leszek, ha azoknak az embereknek, akik különböző problémáikkal megkeresnek, meg tudok felelni – válaszol. – Ahol beengedtek, én oda beültem. Mindenkit meghallgattam, mindenki elmondhatta a véleményét a körzetemben.

Ezután sem lesz másképp.

Már megkerestek különböző ügyekkel. Az egyik legfontosabb feladat most a Somogyi Béla utcai telek rendezése. Még nem láttam bele teljesen, hogy eladták-e? Nem tudom, jelenleg kié az a telek? Az már biztos, korábban nem néztek utána, kivel is tárgyalnak, kivel egyeznek meg.

Bujdosó Tamást az önkormányzat mellett működő jogi és ellenőrző bizottságba választották be.

Lovas József