2010. szeptember 17.

Szeretnének nyerni a Megasztárban

Már az első akkordnál tapsolnak a Fivéreknek

A Seres-testvérek pályafutását lapunkban évek óta követjük, s bizony rögös út vezetett addig, hogy a gitáros trió Fivérek néven a Megasztár című tévéműsor ötödik szériájában magával ragadja a közönséget. Csongrádinak vallják magukat, ám Szentestől is rengeteget kaptak, jelentik ki a 12 éve együtt zenélő Seres testvérek. Mindenesetre Antal, Róbert és Krisztián most nagyon büszke arra, hogy zenekarként ők képviselik a megyét a TV2-n futó tehetségkutató műsorban.

Fáradhatatlanul dolgoztak, míg egy budapesti kiadó felfigyelt rájuk. Azonban a lemezcéggel közös elhatározásra jutva megpróbálkoztak a Megasztárral, minthogy más módja nemigen van, hogy végre teret kapjanak. Ha a műsorban bekerülnének a legjobbak közé, az meghozná az ismertséget számukra, vélik a fiúk, akik a próbák miatt mostanában rövid időre, kicsit lazítani jutnak csak haza. A válogatáson és a középdöntőben saját dalaikat is bemutatták, így a zsűri meghallgathatta a Velem van az óceán és a Vigaszom egy szál gitár című szerzeményeiket, amelyeket a szentesi és környékbeli kedvelőik már dúdolnak egy ideje. A legutóbbi, Vígszínház-beli fordulóban régi zenésztársuk, Szólik Tibor és egy profi előadó, Temesi Berci is közreműködött. Júlia című dalukat már játsszák a rádiók, tévék, s az egyik zsűritag, Mester Tamás közölte is, hogy valahonnan ismerősek neki, ám ez nem jelentett előnyt. Éppen a zenész szolgált számukra kritikával: hamisan énekeltek. Ezt nem negatívumként fogják fel, mint mondják, legközelebb már ügyelnek arra, hogy ne legyen intonációs probléma. Eszenyi Enikő belelkesült a latinos dallamoktól. Presser Gábor megfogalmazta, hogy ezt a műfajt így kell művelni. Ő szakmai tekintélye mellett azért is kedves számukra, mert először éppen a zeneszerzőtől választott nekik dalokat a tanáruk, ma már művészeti vezetőjük, Ombodi Csilla. A zsűriből egyébként még Friderikusz Sándor véleménye is fontos, aki bár nem zenész, de a fiúk szerint nem is ez számít. Csilla sem zenész, mégis nagyszerűen ráérzett annak idején, hogy van bennük valami, sőt a közönség sem szakmaibeliekből áll, de azért el tudják dönteni, mi tetszik nekik, magyarázzák a fivérek. Lényeges, hogy egy zenekarban legyen erő, dinamika, ezt látták meg bennük a műsorban is. A közönség az első akkordtól tapsol nekik a Megasztárban. A fiúk úgy gondolják, ők együtt erősek, nem tudnak elszakadni a három szólamtól, ettől különlegesek.

A soron következő műsorban a Daddy Coollal mérettetnek meg, a Boney M slágerét hangolják saját stílusukra. Bármikor is érjen véget a versengés számukra, egy nagylemeznyi anyaggal már elkészültek, s az lehet majd a folytatás, mondják bizakodva. Azonban nem titkolt vágyuk nyerni a Megasztárban.

Az eddigi győztesek közül leginkább Caramelt tartják nagyra, nem csupán zenei téren, de emberileg is, mert megmaradt a természetessége. Amilyen finomsággal bánik a közönséggel, az követendő példa a Fivérek számára.

Az e heti, szombati műsorból kiderül, vajon továbbjuttatja-e a zsűri a fiúkat, hogy a folytatásban már a közönségszavazatokért zenélhessenek.

Darók József