2010. szeptember 17.

Csapatban dolgoznak Szentesért

Farkas Sándor lemondana polgármesteri fizetéséről

A csapatmunkát mezekkel is szimbolizálták a sajtótájékoztatónAz ajánlószelvények leadása után sajtótájékoztató keretében mutatkozott be a Fidesz csapata, a jelképesen felmutatott mezeken lévő szám azt a választókerületet szimbolizálta, melyben jelöltjeik indulnak az október 3-i önkormányzati választásokon. Polgármesterjelöltjük, Farkas Sándor bejelentette: megválasztása esetén nem veszi fel polgármesteri fizetését, hanem azt karitatív célra, a szegények és idősek javára ajánlja fel.

Elmondták, hogy véleményük szerint Szentes nem lehet ellenzékben. Egy olyan város megteremtéséért szeretnének dolgozni, ahol jól érzik magukat az emberek, megtalálják számításukat, jövőjüket, s ahova a fiatalok szívesen visszatérnek tanulmányaik végeztével. A kampány eddigi és további következő időszakában is a korrekt, a pozitív értékek mentén zajló vetélkedést érzik magukénak és elzárkóznak minden olyan megnyilvánulástól, amely más szervezetek jelöltjeivel szemben méltatlan lenne. Erre kérik versenytársaikat is.

A jelöltek mindannyian bemutatkoztak és megköszönték a számukra leadott ajánlószelvényeket, melyek eredményeként indulhatnak az október 3-i választásokon. Köztük az 1-es körzetben induló lengyel származású háziorvos, dr. Chomiak Waldemar, a 2-es körzet fideszes jelöltje Antal Balázs Tibor, aki előbb a Pénzügyi Bizottság, négy éve a Lakásügyi és a Szociális Bizottság tagjaként, valamint önkormányzati képviselőként dolgozik. A 3. számú választókörzetben az eddig is önkormányzati képviselő Sipos Antalt indítja a Fidesz, az 4-esben a Boross Sámuel középiskola igazgatóját Molnárné Tóth Györgyit, aki megyei képviselőjelöltként is élvezi a párt bizalmát. Az 5-ös választókörzetben Halmai István András indul. Ő 2006 és 2010 között szintén önkormányzati képviselő volt a 6-os választókörzet jelöltjével, Kálmán Jánossal együtt, aki eddig frakcióvezetőként is tevékenykedett. Az új felosztás szerinti 7-es körzetben dr. Rébeli-Szabó Tamás ügyvéd a fideszes jelölt, ő a Jogi és Ügyrendi Bizottság, illetve az elmúlt két ciklusban a Gyermek-, Ifjúsági és Sportbizottság tagja volt. A 8. számú választókörzetben dr. Gyenes Ágota, a Lakásügyi Bizottság eddigi elnöke, szemész főorvos, a Dr. Bugyi István Kórház orvos-igazgatója indul.

Bujdosó Tamás most mutatkozik be önkormányzati képviselő jelöltként, a 9-es körzetben. Mint elhangzott, a gazdasági területen dolgozó jelölt 2008-tól a szentesi önkormányzat Felügyelői Bizottságának tagja volt. A Fidesz a 10-es körzetben Móróné Tulipán Editet indítja, aki az elmúlt 3 évben már megismerte az önkormányzati képviselői feladatokat.