2010. szeptember 17.

Udvari színpad és táncterem

Új funkciókkal is bővült a felújított gimnáziumi épületszárny

Az irodalmi-drámai tagozat előadással ünnepeltAz irodalmi-drámai tagozathoz illő előadással egybekötve adták át ünnepélyes keretek között a Horváth Mihály Gimnázium új épületrészét, melyben táncterem és médiaterem, valamint udvari színpad egyaránt helyet kapott egy tanári helyiség mellett. A mintegy 50 milliós fejlesztésnek teret adó épületszárny egykor pedagóguslakás volt.

A beruházás kivitelezője a Metal Com Zrt. volt, a cég néhány hónap alatt elvégezte a munkát. A felújítás költségeinek 80 százalékát a Csongrád Megyei Önkormányzat, a fennmaradó részt a helyi önkormányzat biztosította.

Az átadó ünnepségen jelen volt Szőcs Géza kulturális államtitkár, aki szerint Szentesnek olyan épületei vannak, melyekre büszke lehet a város. – Azonban szomorú, hogy ezek az épületek leromlóban vannak. A lakosok kezében van a döntés, a történelem alakítása, hogy október 3-án a fejlődés mellett döntenek-e, és a nemzeti együttműködés keretében haladnak-e tovább – hangsúlyozta.

Magyar Anna elnök elmondta, hogy a fenntartó Csongrád Megyei Önkormányzat az elmúlt 4 évben határozott koncepció mentén végezte intézményei fejlesztését. Ennek keretében valósultak meg többek között az iskolák felújítási munkálatai. Magyar Anna beszélt arról is, hogy a szintén a megyei önkormányzat fenntartásában működő Dr. Bugyi István Kórház megmentése érdekében is feladatot kellett vállalni, mert veszélyben volt korábban az intézmény működése. Segítséget nyújtottak.

Az elnök szerint mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy jól érezzék magukat a helyiek. A Horváth Mihály Gimnáziumban történt beruházás olyan munka volt, mellyel gazdagodott a város, s mely hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok még jobb minőségű oktatásban részesüljenek Szentesen. Kitért arra is, hogy ha a kormány és a helyiek egy úton járnak, egyetértésben vannak, akkor a nemzet felemelkedése biztosított lesz.

Az ünnepségen Farkas Sándor országgyűlési képviselő a 150 éves intézmény csodálatos múltjáról, jelenéről, és a reményei szerint még csodálatosabb jövőjéről szólt, amelyben a fejlesztések is szerephez jutnak. Mint fogalmazott, reméli, hogy hamarosan a gimnázium ismét a város üzemeltetésébe kerül vissza, hiszen természetes, ha nem 60 kilométer választja el az iskolát fenntartójától.

Cs. L.