2010. szeptember 3.

Tanuljatok, sportoljatok!

Központi évnyitó a megújult Klauzálban

Mészöly Kálmán adta át a sportudvartA tavaly 25 éves fennállását ünneplő Klauzál Gábor Általános Iskola volt a helyszíne a városi tanévnyitónak. Ez alkalommal adták át a mintegy 316 millió forintból megszépült és korszerűsödött intézményt.

Augusztus 30-án, az iskolaudvaron az elsős és ötödikes tanulók közös műsora után először a felújított intézmény egyik specialitása, a gumiborítású kézilabda- és futópálya került a figyelem középpontjába. Az OLLÉ-programban megvalósult létesítményt Mészöly Kálmán adta át. A program irodavezetője azt kívánta, sok-sok egészséges órát töltsenek a pályán a diákok. Több mozgásra biztatott minden gyereket, s mint mondta, szeretné megérni, hogy valaki innen az ő szavait most meghallgatva pár év múlva az ifjúsági válogatottságig jusson. A volt labdarúgó és szövetségi kapitány számtalan ajándékkal érkezett a gyerekekhez, viszont egy 11-es számú piros mezt Szirbik Imre polgármesternek is átadott.

A gyerekek rögvest birtokba is vették a sportfelületet, hiszen az iskola labdarúgói bemutatóztak rajta, illetve a tanulók szalaggyakorlata avatta fel a pályát.

A polgármester ünnepi beszédében rávilágított arra, hogy egy város jövője múlik azon, hogy gyermekei, fiatalsága milyen okos lesz, milyen tehetséget tud kibontakoztatni, s az álmaiból mennyit tud valóra váltani. Szirbik Imre reméli, hogy az egykori sporttagozatos iskola továbbviszi a lendületet, s ezennel megnyitotta a 2010/11-es tanévet.

Búcsúzásról is szólt a tanévnyitó. Mint elhangzott, Tariné Lantos Piroska leköszönő igazgatóra az utolsó év nem kis feladatot rótt, minthogy felügyelete alatt indultak meg a felújítási munkálatok. Tariné az ünnepségen inkább már a jövőbe tekintett, s mint mondta: nagy örömmel adja át az iskolát, s egy jól felkészült nevelőtestületet is kap az intézmény, hiszen továbbképzéseken vettek részt a pedagógusok, hogy a mai kor követelményeinek megfelelően tudjanak tanítani.

Az utód, Dévay István szerint nagyon fontos, hogyan élnek a kapott lehetőségekkel. Az iskolavezető és a város első embere közösen adták át a pedagógusok és a diákok örömére kívül-belül megújult, eddigi "piros", most már inkább narancssárga és világosbarna színekben pompázó iskolát.

D. J.