2010. augusztus 13.

Könnyű préda az autóban

Biciklitolvajok délutános műszakban

Megszaporodtak a kerékpárlopások az elmúlt időszakban a belvárosban, többnyire a főtéri gyógyszertár előtti területen, illetve a Szabadság téri lakóházak elől tűntek el a kétkerekű járművek. Darabjuk 30-50 ezer forintba került, így ellopásuk komoly veszteséget jelent a tulajdonosoknak, kaptuk a tájékoztatást a szentesi rendőrkapitányság bűnügyi osztályától. Úgy elszemtelenedett az elkövetői kör, hogy most már a kora délutáni órákat sem hagyják ki. A Bocskai utca központi ABC mögötti részén négy kerékpár volt öszszezárva hat zárral, ezt a gordiuszi csomóval felérő feladatot oldották meg az elkövetők, ráadásul délután 1 és 3 óra között. Elég sok kerékpárt elvittek az elmúlt héten, egyelőre kutatja a rendőrség a tetteseket, mindenestre több elkövetői körről beszélhetünk, amint azt a helyszíni szemle alátámasztja. Nem lehet elégszer elmondani, érdemes a kerékpárunkat valamihez hozzázárni, esetleg a buszpályaudvarnál lévő, őrzött, biztonsági kamerarendszerrel védett tárolóban hagyni.

A gépkocsi-fosztogatások ugyan visszaszorultak, de a héten is történt ilyen eset, mondhatni, könnyű préda kínálkozott a tolvajnak. Egy hölgy a ligetbe autózott, a gépkocsi hátsó ajtaja feltehetően nyitva maradt, s onnan több dobozolt autóülés-huzatot tulajdonítottak el, mintegy 70 ezer forint kárt okozva.

Betörések is munkát adnak a rend őreinek a környékben. Nagytőkén egy lakatlan tanyába hatoltak be ismeretlen elkövetők, gázpalackot és szerszámgépeket tulajdonítottak el, itt 100 ezer forint körüli a kár. Szintén ismeretlen tettes ellen nyomoz a hatóság: Szegváron egy épülőfélben lévő házba törtek be, ahonnan gázkazán és szerszámgépek tűntek el, a kár ebben az esetben 700 ezer forint.

Súlyos testi sértés miatt indított büntetőeljárást a szentesi rendőrkapitányság egy helybeli férfi ellen, aki egy hétvégén tartott családi összejövetelt követően bántalmazta élettársát. Méghozzá olyan súlyosan, hogy a nőnek 8 napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek: eltört az orra.

Egy idős személy a hiszékenysége miatt esett áldozatul egy csalónak. Az elkövető egy szolgáltató dolgozójának adta ki magát, s fennálló tartozásra hivatkozva 35 ezer forintot csalt ki a sértettől. Hogy ne ismétlődjenek meg az ilyen esetek, megint hangoztatja a rendőrség: a szolgáltatók munkatársai nem mennek házhoz pénzért, hanem felszólító levélben értesítik az ügyfeleket, illetve csekket küldenek.

D. J.