2010. augusztus 13.

Megnyílt az Egészségház

Orvosi ellátás és gyógyszerkiváltás egy helyen

Az Egészségházban fogadja augusztustól a kis pácienseket dr. Temesi ZsuzsannaKorszerű, akadálymentesített létesítményt vehettek birtokba a város déli részén élők. Augusztustól a Vásárhelyi úti új Egészségházban kapott helyet dr. Pap Andrea és dr. Neu Klára felnőtt háziorvosok, valamint dr. Temesi Zsuzsanna gyermekorvos rendelése. A doktornők az új helyszínen is változatlan időben fogadják a betegeket. Az önkormányzat 99 évig delegálhat a rendelőkbe orvosokat, akiknek kollégáikhoz hasonlóan csak a rezsiköltségeket kell kifizetniük, bérleti díjat nem. A közeljövőben patikanyitást is terveznek a centrumban, ehhez a feltételek már adottak, az engedélyezés még folyamatban van.

Az új létesítménybe átköltöző rendelők a legszigorúbb előírások szerint készültek el, az épület a modern kor elvárásainak megfelelő szabályok szerint épült fel. Külön parkolót biztosítottak az orvosukat felkeresők számára, így nem nehezíti a közlekedést hosszú kocsisor a városból kivezető úton.

– Az új, tágas rendelőknek, a külön várótermeknek mindenki örül, a betegellátás is gyorsabbá vált, hiszen két helyiségben fogadjuk a betegeket – emelte ki pozitívumként dr. Pap Andrea. Temesi doktornőnek szintén jó tapasztalatai vannak. Mint mondta, a körzetébe tartozók mind tudják, hogy elköltöztek. – Örültem a lehetőségnek, hiszen minőségi javulást vártam a beruházástól. Tisztább, rendezettebb lett a betegellátás helyszíne, a szociális helyiségek is sokkal kulturáltabbak a korábbiaknál – hangsúlyozta a gyermekorvos.

Dr. Neu Klára, dr. Pap Andrea felnőttorvosok és dr. Temesi Zsuzsanna gyermekorvosA háziorvosként dolgozó dr. Neu Klára szerint is pozitívan fogadta mindenki a változást, rendelése ugyanolyan távolságban megközelíthető a körzetében élők számára, mint korábban.

Az Egészségházban egy gyógyszertár is helyet kap, amelyhez a feltételek már teljes mértékben adottak. Ha valaki felkeresi az új létesítményt, akkor a bebútorozott patikát is szemügyre veheti. Beépítették a polcokat, elkészült a gyógyszerpult, a hatóságokhoz is beadták az induláshoz szükséges kérelmeket, az eljárás folyamatban van, már csak az ÁNTSZ hatósági engedélyére vár a beruházó és nyitnak.

– Még hátra van a számítógépes rendszer felszerelése, illetve a gyógyszerész kollégáknak be kell szerezniük a gyógyszereket, valamint a szükséges egyéb eszközöket és nyitásra készen áll a patika – tájékoztatta lapunkat Simon Ká-rolyné gyógyszerész igazgató, aki elmondta: előzetesen végeztek felmérést arra vonatkozóan, hogy mekkora az igény, illetve hogy mekkora forgalmat tud lebonyolítani egy új gyógyszertár Szentes többi patikája mellett. Azonban elsődleges szempontnak tartották, hogy az Egészségházban ne csak az orvosi ellátás, hanem a gyógyuláshoz szükséges gyógyszerek is rendelkezésre álljanak a betegek számára. Azt ígérte, hogy hamarosan kiépítik a bankkártyás fizetéshez szükséges feltételeket is, illetve azok is vásárolhatnak itt, akik az egészségpénztári-kártyaszolgáltatásba bekapcsolódtak.

Cseh-Lakos Ilona