2010. július 16.

Evezősverseny volt a Kurcán

A Petrocsó legénysége a verseny végén több, mint duplájára duzzadtJúnius 10-11-én, szombaton és vasárnap rendezték meg a 3. Kurca Regattát a Dózsa-ház melletti szakaszon. A résztvevők az ország távolabbi szegleteiből is érkeztek. Szombaton zajlottak a 4-es kenu és a kormányosok versenyének a selejtezői, illetve a középdöntői.

A Szentesről elszármazott Kőhalmi Zoltán humorista szórakoztatta a közönséget, majd ezt a vonalat követve a nézők a vízi közlekedésnek a jóval rendhagyóbb formáját tekinthették meg a Flúgos Futam versenyszám keretében.

A kiírás szerint olyan alkotmányokkal lehetett nevezni, amelyeknek a mérete nem haladja meg a 2 méteres magasságot és a 3 méteres szélességet, valamint a készség képes teljesíteni a kétszáz méteres versenytávot. A csapatok a kialakításnál elengedték a fantáziájukat, az elsődlegesen elvárt PET-palackokon túl raklapot, farostlemezt és sok más egyéb, a vízen úszni képes anyagot felhasználtak. A megosztott első helyet a szentesi tűzoltók 6 fős Pet-rocsó és a törököknek öltözött szegvári Kurica csapatai kapták. Az ő jutalmuk 20-20 ezer forint volt az önkormányzat felajánlásából. A verseny második helyezettje a Szentesi 4 Kerék formáció lett, a három fiatalember 15 ezer forintból fejlesztheti tovább az úszó építményét a jövő évi versenyig. Szintén szombat esti látványosság volt a Vízi Lovagi Torna, amelyre a már benevezett négyes egységek jelentkezhettek. A szabályok értelmében két csapat egymással szembe evezett, az orrban ülők egy-egy szivacsbuzogánnyal igyekeztek kiborítani az ellenfeleket a kenuból. Heroikus küzdelemben a harmadik lett a szentesi Fröcsi Öcsi csapata, második a – Bíró Dániel fő szervező szerint amazoni csatát vívó – békéscsabai Polakenu, az idei év aranyérmesei pedig a St. Jupát SE négy lovagja.

Vasárnap délelőtt zajlottak a 4-es kenuk és a kormányosok döntői, valamint megmérethették magukat kétfős ladikos egységek is. Ez utóbbi viadalban St. Jupátos házi döntőt láthattunk. Ők szerezték meg az első és a második helyezést, harmadik a Catfish csapata lett. A kormányosok viadalán ugyancsak a St. Jupát színeiben induló résztvevő, Valkai Zsolt állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, őt követte Papp Dániel és Szemerédi Endre. A 4-es kenu összecsapásaiból győztesként került ki Békéscsaba azon csapata, amelyik már tavaly is megszerezte az első helyet. Második a Vízilovak, harmadik a St. Jupát. Ebben a megmérettetésben idén is egy túrakenu volt a fődíj a Pola-Kajak felajánlásából.

Králik Emese