2010. június 18.

Gyűjtést szervez a Fidesz

Az árvízkárosultakért

Halmai István és Farkas Sándor a sajtótájékoztatónAz a katasztrófális helyzet, amely Borsodban és a többi Észak-magyarországi folyókon kialakult komoly gondokat okoz, és látjuk a híradókban is, hogy az ott élő családok egy része gyakorlatilag mindenét elvesztette. Nem csak a házukat, hanem az összes vagyontárgyukat, és esélyük sincs önerőből ezeket a károkat helyrehozni – hangzott el a Fidesz sajtótájékoztatóján. Különböző utakon próbál az ország segíteni rajtuk. Így a Fidesz Magyar Polgári Szövetség a Kereszténydemokrata Néppárttal és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen gyűjtési akciót szervez – jelentette be Farkas Sándor országgyűlési képviselő, a Fidesz megyei elnöke. Elmondta, nem azt kell nézni, ki a szervező, hanem azt, hogy a rászorulóknak milyen segítséget tudunk adni.

– Ehhez hozzá kell tenni, hogy a térségben is komoly helyzet alakult ki, III. fokú készültség van a Tiszán, az üdülőterületeken lekapcsolták az áramot, nagy részüket elöntötte a víz – folytatta az országgyűlési képviselő. – A hosszantartó magas vízszint miatt itt is elkezdődtek a felázások, a csapadékos időjárás a belvíz az agráriumban is nagy károkat okozott. Ennek nagyon komoly kihatásai lesznek az elkövetkező hetekben, hónapokban, de a következő évre vonatkoztatva is. A magyar Alföldnek nagyon emlékezetes éve lesz a 2010-es esztendő.

Tehát adománygyűjtést szerveznek az árvízkárosultaknak, ami jelentős részben lehet tartós élelmiszer, fertőtlenítőszerek, -eszközök. Ruhanemű lehetőleg ne legyen a csomagban, mivel azt mások már szervezik. A Fidesz irodában mindennap reggel 9 és délután 5 óra között várják az adományokat, amelyről részletes feljegyzést készítenek. Hogy hová, melyik helységbe mehet a csomag? Arról az Országos Katasztrófavédelmi Központ dönt, jelöli ki a települést. Ahová a legszükségesebben kell. Segítsünk embertársainkon.

– Támad a baj sokhelyütt. Tegnap Somogy megyére zúdult hatalmas mennyiségű csapadék. Az országban 750 embernek esélye sincs arra, hogy otthonába visszatérjen, mert az otthona megsemmisült. A Máltai Szeretetszolgálat a Sáfrán Mihály utca 31. szám alatti helyiségében hétfőn és csütörtökön 14 és 16 óra között várja a felajánlásokat június 30-ig. Az adományok célzott eljuttatása nagyon fontos számunkra, pénzgyűjtéssel nem foglalkozunk, korrekt eljuttatását nem tudjuk felvállalni. Sok fertőtlenítő szerre van szükség – tájékoztatott Halmai István önkormányzati képviselő.

L. J.