2010. június 18.

Lezárult a közoktatási projekt

A konferencia résztvevői a megyeháza dísztermébenProjektzáró szakmai konferenciára hívta a város önkormányzata négy intézmény pedagógusait és a sajtó munkatársait június 17-én, csütörtökön. A téma a "Szakmai megújulás a szentesi közoktatási intézményekben" projekt által elért eredmények bemutatása volt.

Köszöntőjében Szirbik Imre polgármester szólt arról, hogy jelenleg a városban több intézmény felújítása is folyik, de egy iskola, vagy óvoda esetében nem csak a külsőségek számítanak, sokkal inkább a benne folyó oktatás. A 21. század gyermekeit korszerű ismeretekkel kell felvértezni, melyben a pedagógia is kulcsszerepet kap. Sőt, tette hozzá a polgármester, talán a legfontosabb láncszem maga a pedagógus. A feladatok ellátási helyei, a Klauzál iskola, a Klauzál utcai óvoda, az Apponyi téri óvoda és a Szent Anna utcai óvoda valamennyi dolgozójának köszönetet mondott, amiért időt és energiát nem sajnáltak a siker érdekében.

A polgármesteri hivatal részéről Szabics Aranka projektmenedzser számolt be az egy éve kezdődött folyamatról. A célok között szerepelt a kompetencia alapú oktatás elterjesztése, valamint a pedagógusok megismertetése az egyénre szabott fejlesztés lehetőségeivel. A projekt keretében a nevelők újszerű tanulásszervezési módszereket is megismerhettek és bővítették tudásukat a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek oktatásának területén. A résztvevők összesen 21 féle képzésen vettek részt és 138 tanúsítványt szereztek meg. Az intézmények továbbképzésekre, eszközbeszerzésre, programcsomagok és taneszközök vásárlására fordították az összesen 46 millió forintot.

Az ülés hátralévő részében a négy intézmény számolt be az elért eredményekről, majd megtartották a nevelőtestületi záró értekezleteiket a megyeházán.

Kép és szöveg:
K. E.