2010. május 21.

Kinizsi-katasztrófa és kiesés

Súlyos, kiütéses vereséget szenvedett hazai pályán a Szentesi Kinizsi megyei első osztályú labdarúgó csapata a 25. fordulóban. A mieink 4-0-s első félidőt követően 11-0-ra(!!) kaptak ki a Mindszent csapatától.

A Kurca-parti "mészárlásból" a mindszenti együttesben pályára lépő egykori szentesi labdarúgók közül - voltak összesen öten - Nana hat, Mihály pedig három góllal vette ki a részét, ami szintén egyfajta rekordnak mondható. A Szentes játékos-edzője, Vadász Béla becsületére váljék, hogy megpróbálta értékelni az értékelhetetlent, így megtudtuk, hasonlóan az elmúlt heti kezdéshez, most is gyengén indították az első játékrészt, két gólt kaptak öt perc alatt, ez alapvetően meghatározta a hátralévő 85 percet. A vendégek nagyon jól játszották be üres területre a labdát a védők mögé, számos alkalommal kiszolgáltatott helyzetbe hozva ezzel a kapunkat védő Vadászt. A vendégek helyzetét könnyítette, hogy a Kinizsiből a második félidőben két labdarúgót, Halmost és Debreczenit is kiállította a játékvezető, így az amúgy is megroggyant szentesi csapat tovább gyengült.

Ők ketten, no meg a korábban eltiltott Páger sem játszott a Tiszasziget elleni legutóbbi bajnokin az elmúlt vasárnap, ahol 2-0-ra kapott ki a Szentes. Az irreális talajviszonyok mellett lebonyolított összecsapáson az első húsz perc a mieinké volt, ám ezt követően gyors egymásutánban két gólt szerzett a Tiszasziget, amivel el is dőlt a mérkőzés. Vadász Béla beszámolója szerint a második félidőben igazán nagy gólszerzési lehetőség egyik csapat előtt sem adódott, a hazai csapat annak köszönhette a győzelmet, hogy jobban alkalmazkodtak a mostoha időjárási körülményekhez. A három eltiltott labdarúgón kívül Tompa és Tóth György sem utazott a csapattal, így az amúgy sem hosszú kispaddal rendelkező Kinizsi tartalékos felállásban ennyire volt képes ezen a délutánon. Vereségével a Szentes búcsúzott az első osztálytól. A következő fordulóban a Pusztai László Sporttelepen lép pályára a csapat, szombaton 17 órától a Csanád-palota lesz Vadász Béláék ellenfele.

H. V.