2010. május 7.

Országos elsők kötélugrásban

Gurdon Hanna, Vass Vivien, Mihály Ferencné edző, Kiss Nikolett és Andrikó Noémi Egerben az országos versenyenA Kiss Bálint Református Általános Iskolában évek óta működik kötélugró szakkör, amely az utóbbi időben egyre népszerűbb. Tagjai szorgalmasan, lelkesen és kitartó munkával edzenek hétről hétre.

A tanult elemeket, gyakorlatokat örömmel tanítják társaiknak szabadidejükben. Az elemek összekapcsolásával látványos koreográfiák készülnek. Szívesen mutatják be tudásukat az iskolai farsangon, városi rendezvényeken. Szükségesek ezek az alkalmak, mert ösztönzőleg hatnak a látványosabb elemek tanulásában. A továbbfejlődéshez a legjobb lehetőség, ha találkozunk más csoportokkal és tanulunk tőlük. Elhatároztuk, hogy megmérettetjük magunkat.

Március végén Mórahal-mon rendezték meg a megyei kötélugró diákversenyt, amelyre iskolánk első alkalommal nevezett. Két korcsoportban 12 fővel versenyeztünk: egyéni, majd csapat gyorsasági és szabadon választott zenés gyakorlattal.

Csapatunk tagjai, egyéni és csapat gyakorlatokkal: 1. Korcsoport csapata: Andrikó Noémi, Gurdon Hanna, Kiss Nikoletta, Vass Vivien. 2. Korcsoport csapata: Lévai Gabriella, Molnár Luca, Szabó Sztella, Szili Nóra

Egyéni gyakorlatokkal: Komár Noémi, Osztreluczki Réka, Rózsa Melinda, Puskás Mónika.

Első versenyünkön kiválóan szerepeltünk, a csapat gyakorlat kategóriában az 1. hely az I. korcsoport csapatáé lett.

Ezzel az eredménnyel továbbjutottunk az országos versenyre.

Egyéni gyakorlatok: 3. Vass Vivien (2.A), 4. Andrikó Noémi (2.B) és Rózsa Melinda (5.B), 6. Osztreluczki Réka (2.B) és Lévai Gabriella (4.A).

Ezzel még nem ért véget sem a munka, sem az örömünk. Kevés idő állt rendelkezésünkre, hogy felkészüljünk a továbbjutó csoporttal az országos megmérettetésre.

A kétnapos verseny április közepén volt Egerben. Az első napon az egyéni továbbjutók versenyeztek, másnap a csapatok. Kilenc megye képviseltette magát, a verseny gyorsasági és szabadon választott gyakorlatokból állt.

Az összesítés alapján első helyen végeztünk.

Mihály Ferencné