2010. május 7.

Hamarosan nyílik az egészségház

Az egészségházban orvosi rendelő és patika kapott helyet, az udvaron pedig parkolót alakítanak kiAz elmúlt hónapokban szemtanúi voltunk annak, ahogy a Vásárhelyi úton egy impozáns, új épület nőtt ki a földből. Az utolsó simítások vannak még hátra és néhány hét múlva már nem csak kívülről, hanem belülről is csodálhatjuk Szentes legújabb egészségügyi létesítményét.

A beruházó, a budapesti székhelyű Szentesi Egészségház Ingatlanfejlesztő Kft. több, mint 100 millió forint ráfordítással alakíttatta ki az épületet, amelyben két felnőtt és két gyermekorvosi rendelő, valamint egy gyógyszertár kap helyet. A mai kor minden igényének megfelelő, 450 m2 hasznos alapterületű egészségház építésekor az esztétikum és a környezetbe való illeszkedés egyaránt hangsúlyt kapott. A generál kivitelezést az Aloe Építő Zrt. végezte. A patika eladótere a Vásárhelyi útról lesz megközelíthető. A kivitelező képviselője elmondta, hogy a gyógyszertárban tanácsadó helyiséget is kialakítottak, ahol a betegek nyugodt körülmények között kaphatnak választ a gyógyszeres terápia kapcsán felmerülő kérdéseikre. A gyógyszerészek munkájukat modern laboratóriumban végezhetik, a kialakításra került raktárak pedig a gyógyszerek megfelelő módon való tárolását és a biztonságos gyógyszerellátást szolgálják. A rendelők építésekor is figyelembe vették mind az esztétikumot, mind a komfortosságot. A régebbi építésű rendelőknél nem látható ez a - itt még újdonságnak ható - megoldás, hogy az orvos és az asszisztens részére külön helyiséget alakítottak ki.

Az udvaron 14 gépjármű számára van parkoló és a kerékpárok tárolására is lesz megfelelő hely. Az orvosi rendelők és a gyógyszertár is megközelíthető akadálymentesen kerekes székkel és babakocsival is. A parkosítási munkálatok is megkezdődtek, szépül az egészségház közvetlen környezete.

A beruházó képviselője, Hajdú László elmondta, hogy a szükséges hatósági engedélyek birtokában reményei szerint legkésőbb júliusban használatba vehetik az orvosok, betegek és gyógyszerészek az egészségházat. Megtudtuk azt is, hogy több városban folytatnak a szentesihez hasonló építkezést. Cégük beruházásaik esetén hosszú távra tervez, a rendelők használati jogát 99 évre kapja meg az önkormányzat, a gyógyszertár pedig a már működő gyógyszertárláncuk tagja lesz.

Kép és szöveg:
Králik Emese