2010. február 12.

Csupa papírforma

A papírformának megfelelően magabiztos, 17-8 arányú győzelmet aratott az Eger együttese a Bodrogi Bau-Offshore Outlet-Szentesi VK otthonában az elmúlt héten szombaton. A vendégek győzelme már a találkozó előtt megjósolható volt, de talán a vártnál is könnyebben kerekedtek felül a mieinken Gerendás György játékosai.

Az első negyed végén 1-5, a félidőben már 1-10 állt az eredményjelzőn, az utolsó negyednek pedig 15-3-as egri vezetésnél vágtak neki a csapatok. A remekül védekező egriek megúszásai ebben az időszakban szinte kivétel nélkül góllal végződtek. A kevéske szentesi lehetőség pedig elakadt a nagyszerűen védő Szécsi kezei között. Az utolsó nyolc percben némileg kozmetikázott a végeredményen a Szentes, ezt a negyedet 5-2-re nyerték Élesék. Örömteli volt ugyanakkor a fiatal Csák Máté bemutatkozása a szentesi kapuban, és egy régi-új arc is felbukkant a hazai csapatban, Turzai Gábor ismét szentesi színekben szállt medencébe.

A találkozó lefújását követően dr. Tóth Gyula vezetőedző lapunknak elmondta, hogy továbbra is érzi csapata a kapus Horváth Tamás hiányát, illetve a center és a bekk pozícióban is gyengébben teljesítettek. Az utolsó másfél negyedben viszont jók voltak szépen kidolgozott akcióik emberelőnyös helyzetekben, de továbbra is nagyon sokat kell gyakorolni a különböző figurákat, taktikai elemeket, mérkőzés-szituációkat. A Bodrogi Bau február 20-án, 18.30 órakor játszik bajnoki mérkőzést, ekkor a Ferencváros látogat a ligeti uszodába.

A hölgyek szintén ezen a napon meccselnének, de az utánpótlás válogatott elleni mérkőzésüket már korábban lejátszották Takács Orso-lyáék. A 13-2-es Hungerit-Metal-Com győzelmet követően Zantleitner Krisztina vezetőedző úgy nyilatkozott, hogy sok hibával játszottak, voltak pontatlan megoldásaik, és a helyzetkihasználásuk is lehetett volna jobb, de van még idejük ezen javítani az igazán fontos találkozók előtt. Továbbra is azon vannak, hogy a védekezésüket megszilárdítsák, támadásban az eddig begyakoroltakat hatékonyan alkalmazzák, az emberelőnyös szituációkat pedig minél nagyobb számban váltsák gólra. A tréner szerint minden mérkőzésnek jelentősége van már a rájátszásban, így egy találkozót sem vehetnek félvállról. Arra a kérdésre, hogy a teljes őszi szezont betegsége miatt kihagyó Kertes Anna mikor állhat a csapat rendelkezésére, azt a választ kaptuk, hogy a fiatal játékos korábbi betegségéből már felgyógyult, ugyanakkor jelenleg más jellegű egészségügyi problémája miatt nem terhelhető százszázalékosan. A visszatérésére még várni kell.

H. V.