2010. február 12.

Győri futsal-gála

Kozma Mihály és Némethy László a hétfői meccsenHét magyar és egy román válogatott labdarúgóval a soraiban érkezett a hétfőn este a Duna Takarék ETO futsal együttese. A Legrand-MetalCom gárdája számára tehát cseppet sem ígérkezett könnyűnek a tavaszi idénynyitó a Dr. Papp László sportcsarnokban. A kérdés az volt, hogy mennyire tudja megfékezni a Szentes a győri rohamokat, illetve, hogy az "Eb-sokkból" vajon kilábalt-e már a válogatott gerincét alkotó vendégcsapat?

Nos, a Legrand nem tudott jelentős ellenállást kifejteni. A Győr pazarul futsalozva, magabiztosan játszva, villámgyors támadásokat vezetve, és a mieink hibáit azonnal büntetve tartott futsal-bemutatót, és nyert 15-0-ra minden különösebb megerőltetés nélkül.

A téli szünetben a sokszoros román futsal-válogatott labdarúgóval, Ion-Al-Ioani-val és a brazil Neris Dos Santos Williannal megerősített Győr egyértelmű üzenetet küldött vetélytársai felé: bajnoki elsőséget szeretnének ünnepelni a szezon végén. Ez még ugyan odébb van, de az biztos, hogy a bajnoki arany egyik fő várományosa a Győr lehet a hazai pontvadászatban.

Némethy László vezetőedző szerint enyhén fogalmaz akkor, amikor azt mondja, hogy nem voltak partnerei ezen az estén a Győrnek. Ugyanakkor szerinte ezekből a mérkőzésekből lehet a legtöbbet tanulni, most lehetett élőben látni, hogy miről is szól igazán a futsal. Sajnos játékosai nagyon gyorsan elvesztették az önbizalmukat, pedig a találkozó elején akadtak biztató megmozdulásaik. Ellenfelük sokkal gyorsabban járatta a labdát, védekezésben nem tudták lekövetni őket, egyénileg is és csapatjátékban is jobb volt a Győr. A vereség ellenére továbbra is tarthatónak érzi a középmezőnyben eddig kiharcolt pozíciót, a saját riválisaikat le kell győzniük, és akkor a szezon végére is megmaradhat a jelenlegi hatodik hely vagy annak környéke.

Kozma Mihály, a Győr vezetőedzője illetve a magyar futsal válogatott szövetségi kapitány a mérkőzést követően arról beszélt, hogy győzelmük ellenére tudja: nincs ekkora különbség a két csapat között, tisztában van azzal, hogy a Szentes labdarúgói nagypályás alapozó tréningeik kellős közepén vannak, és így érkeztek az öszszecsapásra. Saját csapatáról szólva annyit mondott, hogy a Berettyóújfalu illetve a Cső-Montage is komoly riválisuk lehet a bajnoki címért folytatott küzdelemben, de természetesen a Győr célja sem lehet más, mint az, hogy megszerezze az aranyérmet. A Szentes legközelebb február 19-én, pénteken este lép pályára a Gödöllő vendégeként.

H. V.