2010. január 29.

Nem történt meglepetés

Mivel a legutóbbi bajnoki forduló nyitányán a BVSC a Honvédot, a Szolnok pedig a Ferencvárost győzte le egy góllal, a szentesi szurkolók is bíztak abban, hogy a meglepetések sora folytatódik a férfi vízilabda OB I-ben, vagyis kedvenceik legyőzik a megyei riválist, a Szeged Beton gárdáját. A nagy meglepetés elmaradt, a jóval esélyesebb szegediek érvényesítették a papírformát, és magabiztos 17-9-es győzelmet arattak a ligeti uszodában a Bodrogi Bau-Offshore Outlet Szentesi VK együttese ellen.

A mérkőzésen betegsége miatt nem védhetett Horváth Tamás, a mieink egyik kulcsembere, a kapust a fiatal Markovics Milán helyettesítette. Az első lövést ő hárította, majd egy szegedi és egy szentesi kapufát követően a vendégek legrutinosabb játékosának, dr. Molnár Tamásnak a két góljával vezetett a Szeged. A második negyedben Vindisch, majd ismét "Papesz" volt jó, ám 0-4 után Torday és Zsivanovics találataival ismét "látótávolságon" belülre került a Szentes. Még mielőtt azonban bárki komolyan elkezdhetett volna reménykedni hazai oldalon az egyenlítésben, újra megrázta magát a Szeged, és a félidőre ötgólosra hízlalták előnyüket. 2-10 után Éles villant háromszor, kozmetikázva némileg az eredményt, Molnár azonban továbbra is klasszis teljesítménnyel, és nem utolsósorban góljaival őrizte 6-8 gólos előnyét a Beton. Lehmann még azt a pimaszságot is megengedte magának, hogy lábbal szerzett centergólt, szó se róla, ritkán lát az ember ilyet.

A második félidőben potyogtak a gólok, szellősebben védekeztek a csapatok, talán ennek tudható be, hogy ebben a játékrészben összesen 17 találat esett. Végül 17-9-re nyert a Szeged, ami az erőviszonyokat ismerve egyáltalán nem meglepetés. Dr. Tóth Gyula, a Szentes vezetőedzője szerint az Újpest elleni összecsapással ellentétben ezen a találkozón már felfedezett csapata játékában vízilabdázásra emlékeztető megmozdulásokat. Hiányolta viszont Horváth Tamás rutinját, azt ugyanakkor elismerte, hogy Molnár Tamás szenzációsan játszott, nem tudták megoldani a semlegesítését. A Szentes legközelebb a fővárosban száll medencébe január 30-án, szombaton a BVSC ellen.

H.V.