2009. október 9.

Eredményes a Szentesi Teniszklub

Az elnökség értékelése szerint a Szentesi Tenisz Klub minden bizonnyal eddigi legsikeresebb évét zárja majd decemberben. Például kimagaslóan szerepeltek a fiú versenyzők a vidék bajnokságon és jó helyezést ért el az első osztályban játszó női csapat. Elhangzott: a szponzorok, a szülők, a klub sportvezetői megteremtették a jövő évi működés alapjait és ez nem kis dolog a mai világban. A téli időszak előtt nagy jelentősége van annak, hogy fedett teniszpályák is rendelkezésre állnak.

A Szentesi Tenisz Klub 3. negyedévi eredményei. A bravúros vidék bajnoki szereplést követő időszak az országos bajnokságra való felkészüléssel telt. A játékosok megérdemelt pihenőt kaptak, amit követett a felkészülési edzésmunka, versenyek, majd augusztus 13-25-én eljött a nagy megmérettetés ideje, a korosztályos magyar bajnokság Budapesten. A Szentesi Tenisz Klub két csapattal (F16, L18) és 8 egyéni versenyzővel képviselte magát. Csapatversenyben az Ajkay Norbert, Virág Máté, Korom Tamás alkotta F16-os csapat nagyszerűen helytállt és bronzérmet szerzett. Csak a MTK kiemelten legerősebb csapatától szenvedtek 2-1-es vereséget. A leányok, Fricska Anett és Gundl Viktória is értékes pontokat gyűjtöttek az elért 6. helyezéssel.

Párosban ismét nagy eredményt ért el az Ajkay-Virág páros, 3. helyezettek lettek. Összességében az elvártaknak megfelelően szerepeltek fiatalok az idény legnagyobb versenyén. A tenisz klubot Ajkay Norbert, Virág Máté, Korom Tamás, Fricska Anett, Gundl Viktória, Beke Nóra, Mészáros Lotti, Fricska Martin és Szécsi Szimonetta képviselték.

A sikeres országos bajnoki szereplést követően augusztus 29-30 között rendezte meg a Szentesi Tenisz Klub a "Liget Kupá"-t. Az időpont - ob-t követő hétvége, iskolakezdés előtti hétvége - némi rizikót rejtett magában, de a verseny nem várt sikert hozott. Huszonhét egyesület 66 indulója képviselte magát a 6 versenyszámban.

Szentesiek eredményei: Felnőtt 3. oszt.: 3. Varga Péter, F10: 3. Beszédes Balázs. Felnőtt női 3. osztály: 1. Csízi Evelin (Mindhárom Szentesi Kinizsi).

Ezt követte a hódmezővásárhelyi megmérettetés. Szeptember 5-6-án rendezték meg a Dél-alföldi Régió "Mester" versenyét. A Bács-Kiskun, Békés, Csongrád megyét magában foglaló régió legjobb korosztályos versenyzőit várták a rendezvényre, melyen kiemelkedő szentesi eredmények születtek. A 8 versenyszámos versenyen a Szentesi Tenisz Klub négy korosztályban hódította el a "Bajnoki Mester" címet. Eredmények: L12: 1. Mészáros Lotti, 5. Dimák Stella. L14: 1. Szécsi Szimo-netta. L16: 1. Beke Nóra. F16: 1. Fricska Martin, 2. Korom Tamás. F14: 7. Erdei Kristóf.

E komoly sikerekkel a szentesi fiatalok a szabadtéri idény végéhez közelednek. Mint hallhattuk, a felkészülést folytatva próbálnak hasonlóan szép eredményeket elérni a fedett pályás versenyek során. Valamennyi versenyre a felkészítő edzők: Bakos László, Rákóczi Andrea, Varjú Attila és dr. Zsiga László.

A klubvezetés az idény végével sem tétlenkedik. Szeptember utolsó hetében megkezdik a fedett pályák teljes felújítását, értve a talaj teljes felfrissítésén keresztül az eszközök karbantartásáig. Az így megújult létesítményben a versenyrendezés területén komoly feladatok várnak rájuk, ugyanis 3 kiemelt verseny rendezésére is lehetőséget kapott az egyesület.

Időrendben: október 17- 19-én: "Tchibo Kupa" (F16, 2.kat., kiemelt), november 14-16-án: "I. Sátor Kupa" (F16, 2.kat), november 28- 30-án: "II. Sátor Kupa" (L12 1.kat.).

Reményeik szerint az ed-zések és versenyeken kívül a szórakozni vágyó sportbarátok is szorgalmasan látogatják majd a fedett pályákat. A Szentesi Tenisz Klub szeretné valamennyi szülő, támogató segítségét megköszönni, amit az idei évben irányunkba nyújtottak. Elhangzott: pozitív hozzáállásukra a jövőben is számítanak.

(l.j.)