2009. szeptember 4.

Főtéri sokadalom

Negyedik alkalommal rendezik meg Szentesen ".a szeretet mindent elfogad..." elnevezésű, az akadályozottsággal élők esélyegyenlőségét segítő programsorozatot, a Rokkantak Világnapja alkalmából.

A rendezvénynek a Kossuth tér és a megyeháza ad otthont, szeptember 18-án, pénteken 9-15 óráig. A megnyitó után mopedes bemutatókat és sportos vetélkedőket rendeznek a téren. A szervezők idén is több kiállítással igyekeznek bemutatni a fogyatékkal élők helyzetét, örömeit, gondjait. Fotó- és videópályázatokra érkezett alkotásokból láthatnak bemutatót a Kossuth téren és a megyeháza aulájában is. Az Itt élünk - Így élünk című fotókiállítást dr. Bódi György, a Táncsics Alapítvány igazgatója ajánlja mindenki figyelmébe.

A hagyományos kulturális seregszemle most új formában jelentkezik. A Nagymágocsi Kastélyotthon bemutatkozó műsora igazi élményt ígér, hiszen az akadályozottsággal élők maguk szerkesztett és előadott kulturális programmal készülnek.

Állandó kiállítások is láthatók a fogyatékkal élők mindennapjaiból és a szervező intézmények tevékenységéből. Különös hangsúlyt fektetnek a szervezők arra, hogy minden érdeklődő megismerhesse a másságot: hogy közelebbről lássa milyen szeretettel, elfogadással élik a hétköznapjaikat, és milyen akaraterővel küzdik le a felbukkanó nehézségeket.

Idén is lesz természetesen Moped-show és a mindig nagy sikerű játékos sportvetélkedő sem maradhatott ki a programból. Terápiás kutyabemutató és lovaglás is színesíti majd a pénteki programot, ahol bohócok, utcazenészek szórakoztatják az érdeklődőket.

Szintén újdonság, hogy a rendezvényen az Esélyegyenlőségi Sátorban szakemberek válaszolnak gyámüggyel, szociális ellátással, munkaüggyel kapcsolatban felmerülő kérdésekre és lesz Innovatív sátor is, ahol az akadályoztatottak életminőségét segítő eszközöket mutatnak be és ki is lehet próbálni azokat. A vöröskereszt kamionjában általános egész-ségfelmérésre és véradásra lesz lehetőség. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők: Szentes Város Gondozási Központja, a NOSZA 2005. Nonprofit Kft., a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Szentesi Csoportja és a Mentálisan Sérült Emberek Szentesi Egyesülete.