2009. augusztus 14.

NB I-ben indul a Legrand

Szeptembertől az első osztályban szerepel majd a Legrand-Szentesi VSC futsal csapata. Arról korábban már beszámoltunk, anyagi problémák miatt nem volt biztos az együttes indulása az első osztályban, de úgy tűnik, minden akadály elhárult. Némethy László edzőtől megtudtuk, hogy tartják magukat az előzetes elképzeléseikhez, vagyis: minél több szentesi kötődésű fiatallal szeretnék feltölteni a felnőtt keretet. 4-5 ifjúsági korú játékos felhozatalát tervezik az első csapathoz az előttünk álló szezonban. Némethy szeretne egy stabil, 16-17 főből álló kerettel dolgozni, olyan labdarúgókkal, akikre az egész idény folyamán biztosan lehet számítani.

Kovács Krisztián, az együttes kapusa valószínűleg nem véd tovább, visszatérhet a kapuba Bíró Mihály. Szerencsi István, a csapat szakosztályvezetője elmondta, hogy a hazai NB I-ben a Szentes amatőrnek számít. A tizenkét gárdából álló első osztály klubjai közül mindössze négy-öt mondhatja el magáról, hogy valóban profi körülmények között készül. Némethyék célja, hogy talpon maradjanak ebben a mezőnyben, anyagilag és szakmailag egyaránt. Az idei esztendőtől vezették be kötelezően, hogy az első osztályú kluboknak az U 21-es gárdáit az NB II-ben kell indítaniuk, egy regionális rendszerű bajnokságban. A régiók legjobbjai a következő esztendő tavaszán már kieséses szisztéma alapján harcolnak a bajnoki címért. Ez a változás érzékenyen érintette az anyagiakban amúgy sem dúskáló klubot, és ennek a hiányzó pénzösszegnek az előteremtése miatt volt kérdéses a felnőtt csapat NB I-es léte.

Szerencsi István megerősítette a hírt, miszerint a MetalCom a továbbiakban már nem támogatja anyagilag az együttest, a Biochipp Kft. viszont igen. Addig, amíg ez nem vált biztossá, addig nem is szerettek volna tárgyalni a játékosokkal, ezért van némi lemaradásban az együttes a felkészülést illetően. A szakosztályvezető elmondása szerint továbbra is keresnek olyan támogatót, amely anyagi segítség fejében - itt nem milliókra kell gondolni - akár névadó szponzora lenne a csapatnak. Ahhoz ugyanis, hogy a Szentesi VSC markáns középcsapat lehessen az első osztályban, a jelenleginél is biztosabb anyagi háttérrel kellene rendelkeznie. Szerencsi szeretné, ha a futsal számos fiatal, tehetséges szentesi és környéki fiatal labdarúgónak nyújtana kitörési lehetőséget. Ráadásul - és ez a leendő szponzorok szempontjából is fontos tényező lehet - a sportág egyre nagyobb helyet követel magának a médiában, sőt ez a megjelenési arány vélhetően növekedni fog, hiszen jövő januárban hazánk ad otthont a futsal Európa-bajnokságnak.

H. V.