2009. június 26.

Elhagyott értékek

A rendőrségről jelentjük

Ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást a szentesi rendőrkapitányság. A keresett személy június 20- 21. közötti időben, a kertvárosi Cseuz Béla utcából eltulajdonított egy, UCZ 610 forgalmi rendszámú, ETZ 125 típusú motorkerékpárt. A lopási kár 120 ezer forint. A rendőrség kéri a lakosságot, akik információval rendelkeznek ez ügyben, jelentkezzenek. A kapitányság telefonszáma: 561-310, de telefonálhatnak a 107, vagy a 112-es hívószámon, illetve a 80/555-444-es számon, ez a telefontanú, ahol anonimitást is biztosít a rendőrség az információt szolgáltatónak.

A következő rendőrségi ügyfél már ismert, kabai illetőségű férfi, aki 22-én este a Tescóból próbált 4 rúd szalámit eltulajdonítani úgy, hogy azokról az áruvédelmi címkét eltávolította. Azonban hiába munkálkodott, nem járt szerencsével, mivel a biztonsági őrök elcsípték. Az élelmiszerek - Pick és Rákóczi elnevezésű téliszalámik - értéke 13 ezer forint, amit a helyszínen le is foglaltak az illetékesek. A férfi ellen lopás miatt indítottak büntetőeljárást.

Úgy tűnik, nem fogynak el az ittas vezetők a közutakról. Június 20-án az esti órákban Fábiánsebestyénben közúti ellenőrzés alkalmával fogtak el egy gádorosi személyt, aki közepes alkoholos befolyásoltság alatt vett részt a közúti forgalomban. Vele szemben közúti jármű ittas vezetésének vétsége miatt indítottak eljárást.

Rongálás és garázdaság vétsége miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen a rendőrség. Az illető feltehetően nem szereti a Trabant típusú személygépkocsikat. Vagy talán a régi autók ellen indult be a haragja? Meglehet. Mindenesetre június 20-án, szombaton az esti órákban csúnyán betörte a Bocskai utcán parkoló Trabant személygépkocsi szélvédőjét.

Továbbra is problémát jelent a strandokon magukra hagyott táskák, egyéb értékek lopásának ügye. A minap egy hölgy tett följelentést a rendőrkapitányságon egy, a még június 13-i eset kapcsán, amikor is a szentesi strandon eltulajdonították a táskáját. Felsorolta, mi volt benne: személyi igazolvány, 3 gyermek lakcímbejelentő lapja, vezetői engedély, adókártya, 3 társadalombiztosítási kártya, plusz 32 ezer forint készpénz. Az ember elgondolkodik az ilyen esetek hallatán, hiszen tisztában van azzal, hogy az okiratok pótlása is már horibilis öszszegbe kerül, azon túlmenően sok-sok problémát, procedúrát okoz. És mégis!. A rendőrség már több alkalommal felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy a strandon, de bárhol, ne hagyja magára táskáját, értékeit. (Hiába takarja le törölközővel, vagy mással.) Gépkocsi előterében tárcát, táskát, ne hagyjanak, mert betörik az ablakot és elviszik. Mint hallottuk, nagyon nehéz felderíteni az ilyen eseteket.

Hétvégi közúti ellenőrzés során két kunszenti férfit fogtak el a járőrök, akik a Szabadság térről tulajdonítottak el eddigi adatok szerint egy lezáratlan kerékpárt, ellenük szabálysértési eljárás folyik.

Ismeretes, hogy a Kossuth utcai OTP automatánál megváltozott az automata helye. Az automatát az épületen belül helyezték el. Amit itt tudni kell: munkaidő után
az ajtó bármilyen érvényes bankkártyával nyitható. Alábbi károsultunk, egy hölgy, aki pénzt kívánt felvenni, de mivel neki KHB-s bankkártyája volt, úgy gondolta, hogy azzal nem tudja kinyitni az ajtót, ezért várt, míg valaki bejuttatja a helyiségbe. Miután kinyitották neki az ajtót, végrehajtotta a tranzakciót, de figyelmetlensége folytán bennfelejtette a táskáját. A bejárati ajtó pedig becsukódott mögötte. Továbbra is az volt a meggyőződése, hogy avval a kártyával nem tudja kinyitni. Távozott a helyszínről, elhagyva a táskát. Aminek azután már csak a hűlt helyét találták. Valaki elvitte azt onnan, a benne levő értékekkel (mobiltelefon, lakáskulcs, utazási kedvezmény, stb.) együtt.

Valljuk be őszintén, ezek az esetek elkerülhetők lettek volna, ha egy picit is figyelmesebb az állampolgár. A tanulság az, hogy saját értékeink megóvásában körültekintőbbnek kellene lennünk!

(lovas)