2009. május 1.

Kerékpárverseny és túra

Már második alkalommal rendezi meg a St. Jupát SE. a JOKER amatőr kerékpáros versenyt és teljesítménytúrát, a mezőny idén is a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok mellől startol, május 16-án, szombaton délelőtt 11 órakor.

Az idei év első St. Jupát kerékpárversenyről az egyesület vezetője, Valkai Zsolt elmondta: A teljesítménytúra végig aszfalton zajlik, a kerékpárosok a repülőtér érintésével haladnak ki a városból. A 19 kilométeres rövidtávot vállalók számára Za-lota irányában a 4516 számú út 7-es kilométertáblájánál, az 53 kilométeres hosszútáv kerékpárosai számára pedig a 45121 számú úton a Körös gátnál tervezik a fordítót. A városi szakaszon rendőrségi autó vezeti fel a csapatot egy kerékpárossal együtt, a Rákóczi utcáig. Csak a problémás kereszteződések elhagyása után indul el a küzdelem.

- A rövidebb távot mindenkinek ajánljuk, hiszen azt kellemes, könnyed tempóban is lehet teljesíteni. A hosszabb távot azoknak szán-tuk, akik egy kicsit küzdelmesebben versenyre akarnak nevezni, és egymással mérkőzve szeretnének kerékpározni - hangsúlyozta Valkai Zsolt.

A versenyek korcsoportra bontva zajlanak, így is jutalmazzák az indulókat. Külön díjazzák a 11-14, a 15-18, a 19-39 éveseket, és a 40 év felettieket. Ezen kívül egy családi kategóriát is kitaláltak a szervezők, az itt induló 3-5 fős csapatokban legalább egy 14 év alatti gyermeknek és egy 40 év fölötti felnőttnek kell kerékpároznia.

A rendezvénnyel főként a szentesieket kívánja megszólítani a sportegyesület, de tavaly is jöttek bringások Szolnokról és Hódmezővásárhelyről egyaránt a megmérettetésre, melyről az abszolút, és a családi kategória győztesei várhatóan egy görögországi nyaralási lehetőséggel térhetnek haza. A St. Jupát a kerékpáros rendezvényen a falmászás lehetőségére is gondol, a mászófalat május 16-án a sportcsarnok közelében felállítják, hogy ingyen kipróbálhassák az érdeklődők.

A II. JOKER amatőr kerékpáros versenyre és teljesítménytúrára előnevezni a Joker kerékpárboltban, a városi sportcsarnokban, illetve az egyesület tréningein lehet. Helyszíni nevezésre is van mód, de csak az előnevezők kapnak ajándékpólót. Bővebb információ a www. bringa-verseny.extra.hu internetes oldalon vagy a 20/321-1693-as telefonszámon kérhető.

Cseh-Lakos