2009. április 10.

Hegedűs: Noisy? Pécs? Szentes?

Bár még koránt sincs vége az idei férfi vízilabda bajnokságnak, máris megkezdődtek a puhatolózó tárgyalások, hogy kik erősíthetik a következő szezontól a Bodrogi Bau Szentesi VK együttesét. Az első ilyen jellegű hír a jelenleg a francia bajnokságban vízilabdázó Hegedűs Istvánnal kapcsolatban érkezett.

A fiatal center tavasszal a Fülöp Tibor edzette Noisy Le Sec csapatát erősíti, a szakmai stáb legnagyobb megelégedésére. A gárda jelenleg a rájátszást jelentő negyedik helyért áll versenyfutásban riválisaival szemben. A Noisy vezetősége már most szerződést hosszabbítana a szentesi játékossal, aki a hírek szerint a Pécs csapatának érdeklődését is felkeltette. Megkeresésünkre Ambrus Tamás, a PVSK vezetőedzője lapunknak elmondta, hogy valóban megtörtént az első beszélgetés a játékossal, de konkrétumokig egyelőre nem jutottak el. A Pécs centert szeretne igazolni, viszont csillagászati összeget nem tudnak kifizetni egy valódi klasszis vízilabdázóért. Hegedűs játékát már a Fehérvár színeiben is figyelemmel kísérte a tréner, megbízható játékosnak tartja "Dzsu-dzsut", aki sokat erősödött az elmúlt időszakban, de természetesen még van miben fejlődnie. Az ehhez szükséges szakmai hátteret Pécsen megkapná, és azt a lehetőséget is, hogy akár egy még jobb csapat figyelmét magára irányítsa. Ambrus emlékeztetett arra, hogy a korábban hozzájuk került Czigány, Kovács Gábor és Gárdonyi szintén Pécsről kerültek a válogatott keret közelébe.

Mészáros György, a Szentesi Vízilabda Klub elnökének tájékoztatása szerint valóban felvették a kapcsolatot Hegedűssel. Csakúgy, mint jó néhány szentesi származású vízilabdázóval, nem titkoltan azzal a céllal, hogy hazacsábítsák őket. Az elnök úr csillagászati összegű fizetést nem, viszont biztos, határidőre érkező jövedelmet tud ígérni ezeknek a játékosoknak.

Hegedűs Istvánnak nehéz lesz döntenie, hiszen anyagilag - és Fülöp Tibor személye miatt - a francia, szakmailag a pécsi ajánlat közül kell választania április végéig, érzelmi szempontból viszont mindenképpen fontos tényező lehet az is, hogy szülővárosa színeiben szerepelhetne a 21 esztendős center a 2009-2010-es bajnokságban.

H.V.