2009. április 10.

Táborok az egészség és fejlesztés jegyében

A Colosseum az életem

Az Ady Endre utcai Wellness Colosseum a nyáron is rendszeresen megtartott tornák mellett, a kisebbekre is gondolt a két hónapos vakáció idejére. Több táborba várják a 6-10 éveseket, emellett egyhetes tábort szerveznek a segítséggel élők számára is.

A szünet elején rendezik meg első alkalommal a Kalandpark tábort, erre június 15 és 19 között várják a gyerekeket. A szervezők azonban az ismétlésre is gondoltak, július 6-tól 10-ig újra bekapcsolódhatnak a kicsik egy igazán vidámnak és spor-tosnak ígérkező szabadidős tevékenységbe. A Kalandpark táborok 5 napja alatt zenés, táncos mozgási formákat, aerobicot és különböző sportjátékokat próbálhatnak ki az érdeklődők, a gyerekek készségfejlesztő foglalkozásokon is részt vesznek szakemberek vezetésével. Ügyességi, sor és váltóversenyek, labdajátékok egyaránt a programok szerves részét alkotják, a hasznos időtöltés mellett azonban kirándulásra is sor kerül a 20 fős táborban.

Augusztus 10. és 14. között rendezik meg a sportkomplexumban a Vakációsirató tábort, melynek célját az iskolai tanévre való felkészülésben jelölték meg a szervezők, akik a készségfejlesztő programok széles repertoárját sorakoztatják fel a közel egy hetes tábor alatt. Arany ABC (drámajáték.), számfejtő, okoska (elmaradt házi feladatok elkészítése.), kreatív kézművesség (kirakó, fejlesztő párosító játék, íráselemek gyakorlása.), sportjáték, zene, tánc, aerobic és mozgásműveltség fejlesztő játékok várják a 6-10 éves gyermekeket, de a logikai játékok, a rejtvények és az észpörgető sem maradhatnak ki a nyár végi aktív kikapcsolódásból. A táborba diszlexiás, diszgráfiás, és diszkalkulia gyermekeket is szeretettel várnak.

A résztvevők számára a napi háromszori étkezési (reggeli, meleg ebéd, uzsonna), illetve tusolási és átöltözési lehetőség biztosított. A szervezők még az ételallergiásokra is gondoltak, hiszen a kicsik szülei gyermekeiknek igényelhetnek diétás és liszt érzékenyeknek való étkezést is.

A naponként reggel 8 és 16 óra között megrendezett táborokkal kapcsolatban érdeklődni és jelentkezni a Wellness Colosseumban lehet május 23-ig. Szintén ezen a napon, szombaton 14 órától tájékoztatót tartanak a táborokról az Ady Endre utca 27. szám alatt.

A sportintézmény természetesen nyáron sem feledkezik meg a segítséggel élőkről, akik már évek óta rendszeresen járnak hozzájuk, de másokat is szeretettel várnak júliusi speciális táborukra. Azoknak, akik bekapcsolódnak a foglalkozásokba a speciális tornák mellett lehetőségük lesz a város és a környező települések megismerésére. Kipróbálhatják többek között a lovaskocsizást és a kisvasutat, de Tisza parti sütés-főzés is szerepel a programban. Múzeumokba és könyvtárba is ellátogatnak az érdeklődők, akik fejlesztő jellegű foglalkozásokon is részt vesznek.

Cseh-Lakos