2009. február 27.

.a jövőnkért, a gyerekekért!

A Jövőnkért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény egyik legnépszerűbb tanszaka a közel háromszáz szentesi gyermeket foglalkoztató néptánc, melynek művészeti vezetője, koreográfusa Bagi Ferenc, fiatal, lelkes és tehetséges néptánc pedagógus.

Mozgalmas hétvégét tudhat maga mögött a már önálló együttesként, öt éve együtt dolgozó kis csoport a "Jövőnkért Néptáncegyüttes". Szentesi és tiszaalpári gyerekek alkotják a huszonhat fős közösséget, akiket a néptánc szeretete és a kialakult nagyszerű légkör tart össze. Kiemelkedő a szülők aktív részvétele, segítsége, mely nélkülözhetetlen a fejlődéshez. A délutánokat, hétvégéket nem kímélő próbák sokasága mellett, temérdek, szinte minden hétre jutó fellépések mellett, a közös kirándulások, jó hangulatú "bulik", táborok színesítik, erősítik az összetartozást. A csoport múlt hét pénteken nyíregyházán az országosan igen rangos Vécsey-Vásárhelyi Néptánc és Népdaléneklési versenyen vett részt, a szakértő zsűri legnagyobb elismerését elnyerve tudásukkal, koreográfiáik színességével, színpadi mozgásuk, megjelenésük magas színvonalával. Kökény Richárd, az Állami Népi Együttes tánckarvezetője, koreográfusa, Örökös Aranysarkantyús Táncos, Széphalmi Zoltán, Örökös Aranysarkantyús Táncos, a Gödöllő Táncegyüttes vezetője, Dudásné Mosóczi Lívia, Örökös Aranygyöngyös Táncos, a Jászság Táncegyüttes női tánckarvezetője, ismert és elismert nevek a szakma képviseletében.

Itt mondunk köszönetet Balla Tibor szentesi tekerőlantos népzenésznek, aki nagy sikert aratva különleges, ritka hangszerével kísérte a produkciókat.

Alig ért haza a fáradt kis csapat péntek estére, szombat délelőtt már indultak is a szerbiai Tordára, ahol Tiszaalpár testvértelepülési kapcsolatát és Szentes hírnevét erősítve közel egy órás műsorral kápráztatták el a "Magyar Est" lelkes nézőtáborát. A közös vacsorán folytatódott a jó hangulat, s a fáradhatatlan gyerekek a buszban hazafelé, gyönyörű magyar népdalokat énekeltek.

Bodor Ferenc tiszaalpár polgármestere köszönetét fejezte ki Bagi Ferenc tanár úrnak, a gyerekeknek, a szülőknek, az iskolának, hogy településük életében immáron kilencedik éve színvonalas kultúrát és alkotó együttműködést hoztak létre, melyet eddig is anyagi támogatással és ingyenes próbalehetőséggel segített. Köszönte, hogy Tordán is büszke lehetett a gyerekekre.

Nem tudhatjuk miben vagyunk tehetségesek, ha nem próbáljuk ki! A szülőkhöz szólok elsősorban, ha kicsi gyermeküket bevezetik a nekik legszimpatikusabb művészeti ág műhelyébe, személyiségük erősítését, fejlődését biztosítják, sikeres életútjukat alapozzák meg. Ezért működik a JÖVŐNKÉRT és a többi művészeti iskola is, a lehetőségek széles palettáját nyújtva Szentesen is. Használják ki ezeket az óriási lehetőségeket, melyeknek nyugati országokból a csodájára járnak!

Együtt a JÖVŐNKÉRT
a GYEREKEKÉRT.

Keller Jánosné
a Jövőnkért Művészeti Iskola igazgatója.