2009. február 27.

Kivívták az elismerést

Kemény Dénes adta át az Év sportolója-díjat

Takács László, Szatmári-Nagy Szilvia, Cseuz László és Szabó Krisztina a díjátadáson

Az elmúlt esztendőben kiemelkedő eredményt elérő szentesi sportolók és edzőik díjazására került sor a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban február 21-én.

A több mint 10 évre viszszatekintő rendezvényen átadásra kerülő elismerésekre az önkormányzat sportbizottsága terjeszti fel a sportolókat. A szervezők minden évben felkérik a magyar sport egy-egy jeles képviselőjét, hogy tisztelje meg az eseményt, s díjakat adjon át, ezúttal a háromszoros olimpiai bajnok férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya, Kemény Dénes volt a díszvendég. Rá és a pekingi ötkarikás játékok két szentesi résztvevőjére is utalt Szirbik Imre polgármester köszöntőjében, amikor a tavalyi, olimpiai évet különlegesnek nevezte. A sport a polgármester szerint nem csak a győzelmi dobogóról, a hírnév megszerzéséről szól. Arról is, hogy az ember megtanulja becsülni a teljesítményt, hiszen csak a tisztességes versennyel, a sportszerű magatartással elért eredménynek van jó íze. Az ünnepségen az ifjak mellett az őszülő halántékú sportolókat is köszöntik, az életmű-díjakkal nem lezárnak, hanem elismernek egy-egy életpályát, mindannyian kivívták az elismerést, fogalmazott Szirbik.

A különböző megyei, országos és nemzetközi versenyeken eredményes gyermek, serdülő, ifjúsági és felnőtt, szenior egyéni sportolók és csapatok kitüntetése után következtek az esemény főszereplői. A 2008-as pekingi olimpián a női vízilabda válogatott tagjaként 4. helyezést szerző Szremkó Krisztinának Kemény Dénes adta át az Év sportolója-díjat. Szatmári-Nagy Szilvia, a Szilver Táncsport Egyesület alapítója, elnöke immár harmadszor bizonyult az év legjobb edzőjének, a táncpedagógus Szirbik Imrétől vette át a kitüntetést. A polgármester életmű-díjakat is átadott két ízig-vérig sportembernek, akik sportvezetőként és pedagógusként is eredményesek: Cseuz László nyugalmazott testnevelő tanárnak, a sportcsarnok első, illetve az intézmény jelenlegi igazgatójának, Takács Lászlónak.

Az ünnepi pillanatok utánra is jutottak még emlékezetes percek: a gondozási központ lakói köszönetdiplomát nyújtottak át Szirbik Imre polgármesternek, amiért megvásárolt a segítséggel élők számára egy sporteszközt, a BOSU-t. Mint a lakók írták, a speciális tornaszernek egyensúlyérzékük javulását köszönhetik, s azt, hogy magabiztosabbak lettek a mindennapi életükben.

D. J.