2009. február 20.

Kis kukta

Hússzeletek krumplibundában

Hozzávalók: 10 szelet karaj (lehet pulyka- vagy csirkemell is), 50 dkg krumpli, 6 db tojás, só, őrölt bors, szerecsendió, őrölt majoranna

Elkészítés: A krumplit kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, jól összetörjük, hogy krémszerű legyen. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni. A húst kiklopfoljuk, kicsit besózzuk, állni hagyjuk. A kihűlt krumplit ízlés szerint fűszerezzük, majd a tojásokat hozzá adjuk, és jól elkeverjük (robotgéppel a legkönynyebb). Ezután a húst lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába mártjuk, és bő, forró olajban, kis lángon kisütjük. Fedő alatt sütjük addig amíg az alsó fele színt kap, majd átfordítjuk, de már nem kell lefedni, így sütjük készre. Párolt zöldséggel kínáljuk.

Hamis Tiramisu

Hozzávalók: 2 nagy tejföl, 6 ek. kristálycukor, 3 cs. vaníliás cukor, rum vagy 1 kávésk. rumaroma, 1 cs. vagy doboz babapiskóta, kakaópor.

Elkészítés: A tejfölt a kristálycukorral, vaníliás cukorral, kb. 1 kávéskanál rumaromával összekeverjük. Jénai edény aljára teszünk egy keveset a krémből, utána 1 sor piskóta és megint krém következik, hogy a piskótát ellepje, majd megint 1 sor piskóta és végül a krém. Ezután a tetejét hintsük meg cukrozatlan kakaóporral. Akkor fogyasztható, amikor a kakaóport beitta a krém és megpuhult a piskóta is.