2009. február 20.

Zsivanovics eldöntötte

Hetek óta arra készültek a Bodrogi Bau-Szentesi VK férfi vízilabdázói, hogy hazai környezetben legyőzzék a Fehérvár Póló SE együttesét. Nos, az elmúlt szombaton eljött a nagy megmérettetés ideje, és ha nem is simán, de begyűjtötték a három pontot Vass Sándor legényei. De micsoda mérkőzésen! Azt mindenki tudta, hogy érkezzenek is bármilyen hírek az anyagi válságban lévő Fehérvárról, nekik is éppen olyan élet-halál mérkőzés lesz ez a derbi, mint amilyen a mieinknek. Be is vetettek mindent a vendégek, új igazolásként például ott volt közöttük a rutinos Petőváry Zsolt és Kuna Péter, valamint Hesz Máté, aki az első félidőben lőtt góljaival igencsak megkeserítette a Szentes életét. Fej-fej mellett haladtak a csapatok az első negyedben, melynek végén a vendégeknél volt az egygólos előny.

A második negyed két jó szentesi blokkal indult, majd Torday találta el Veres kapus fejét, néhány pillanattal később pedig Szabó Levente szállt ki cserével végleg a partiból, állítólag csúnyán megrúgta ellenfelét. A székesfehérváriak eközben három góllal elléptek az egy helyben toporgó Szentestől, 3-6 és 4-7 után úgy tűnt nincs megoldásuk erre a problémára Horváth Tamáséknak. A Rácz, Szőke, Szabó Zoltán hármas azonban nem így gondolta, góljaikkal visszajött a meccsbe a Szentes, olyannyira, hogy zsinórban öt találatot szerezve 9-7-re már a Kurca-parti legények vezettek.

Újra székesfehérvári percek csendesítették a hazai publikumot, így 9-9-ről indult az utolsó negyed. Szabó Zoltán tanári ejtését követően sokáig a két kapus, Horváth és Veres parádéztak, és mutattak be nagyobbnál nagyobb bravúrt, gól azonban húsz másodperccel a vége előtt született, és azt is a vendégek szerezték. Úgy tűnt, döntetlen lesz a vége, ám néhány másodperccel a végső dudaszó előtt Zsivanovics két, de lehet, hogy három emberrel a hátán valami elemi erővel fordult a Fehérvár kapuja felé, és bombázta a 11. szentesi találatot a kapuba.

A 11-10-es győzelmet követően Vass Sándor vezetőedző örült a három pontnak, bár ennek begyűjtését valamivel könnyebben tervezte. Az elvégzett edzésmunka és a küzdőszellem hozta meg a sikert, véleménye szerint. Óriási nyomás volt a játékosokon, talán ezért is csúszott be a kelleténél is több hiba, és lett ilyen borzasztóan nehéz ez a meccs. Fontos, hogy a győzelem ne altassa el a társaságot, mivel fontos mérkőzések következnek előbb az Újpest, majd a Szolnok, a Szeged, a Pécs és az OSC ellen.

H. V.