2009. február 20.

Megújuló üdülőközpont

Öt esztendőre a közgazdász Deák Albertet választotta a városi képviselő-testület a Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. ügyvezetőjévé az elmúlt év decemberében. A szálloda- és vendéglátóipari végzettségű szakember célja, hogy öt éven belül a jelenlegi önkormányzati támogatás mértékét nullára csökkentse és hatékony munkával eredményt tudjanak felmutatni.

- Mit kell tudni az ön szakmai előéletéről? Miért döntött úgy, hogy megpályázza ezt a vezetői pozíciót?

- Korábban hét évet Budapesten értékesítési menedzseri pozícióban, majd három esztendőt nemzetközi szállodaipar- és vendéglátás területén dolgoztam. Gyakorlatilag ötéves korom óta itt nőttem fel az uszodában, tizenöt évet vízilabdáztam, és a mai napig elkötelezett híve vagyok a vízispor-toknak. Érzelmileg ez volt a motiváció, szakmailag pedig nagyon nagy kihívásnak, és komoly fejlődési lehetőségnek tartom ezt a munkát.

- Kinevezése óta két hónap telt el, behatóbban ismerheti az önre bízott teniszpályák, uszoda és üdülőházak állapotát. Milyen fontos teendők várnak önre és munkatársaira?

- Az új cég megalapítását követően valóban a jelenlegi tárgyi és személyi állapotok felmérése volt az elsődleges feladatunk. Ennek eredményének a tükrében tettem le a polgármester úr asztalára, már idén január közepén, egy nyolcvan pontból álló fejlesztési javaslatot, melyet három esztendő alatt szeretnénk megvalósítani. A nyolc faház állapota nem megfelelő színvonalú, elavult, teljes felújításra szorulnak, csakúgy, mint a kempingben található vizesblokk. A kemping területén parcellák és új dokkoló-egységek, valamint több család számára is használható grillező- és pihenőhely kialakítását tervezzük. Pályázati pénzekből történne a 33 és az 50 méteres medencék teljes felújítása, a jelenlegi szauna mellett gőz- és aromakabinokkal lenne teljes a wellness-részleg, míg a főépületben, előreláthatólag már idén, masszázsra lesz lehetőség, de itt kaphat helyet a sószoba, a strandcikk- és ajándékbolt is. A teniszpályák egy részét az első ütemben magas színvonalúra újítjuk fel, majd évről évre sor kerülne a többi pályára is, ütemezés szerint. Évek óta jogos igényként merül fel egy új medence létesítésének gondolata, amire szerintem is szükség lenne. Én nyitott medencében gondolkodom, ennek a fenntartása jóval gazdaságosabb lenne, mint egy fedett uszodáé.

- Melyek a legaktuálisabb feladatok, problémák?

- Sokan nehezményezték, hogy a hajnali úszóbérlettel rendelkezők nem használhatják a 33 méteres medencét. Ennek szimplán gazdasági okai vannak, mivel a 33-as üzemeltetési költsége - ha kinyitnánk reggel 5 és 8 között - közel ötmillió forinttal növelné éves kiadásainkat. A tizenhét fő hajnali bérlettel rendelkező látogatónknak, úgy gondolom, hogy el kell férniük a 25 méteres medencében. Minden úszónak önálló pályát nem tudunk biztosítani. Az aktuális feladataink közé tartozik az a pályázat, amelyet áprilisig kell benyújtanunk a saját termálkút fúrásával kapcsolatban. A termálvíz ellátásunk jelenleg nem minden esetben biztosítja a szükséges feltételeket az uszoda működtetéséhez és az üdülők fűtési igényéhez, elsősorban a téli időszakban lenne szükségünk magasabb hőfokú és nagyobb mennyiségű termálvízre. Az aktív turizmus pályázatra benyújtásra kerülő anyagunkkal pedig a strand fejlesztésére szeretnénk külső forrásokhoz jutni.

H. V.