2009. február 20.

Sokszínűséget kínálnak az Utazás-kiállításon

Az elmúlt évben is ajánltuk magunkat az Utazás-kiállításon

Városunk is újból bemutatkozik a Budapesten február 27-e és március 1-je között megrendezésre kerülő, nagy múltú Utazás-kiállításon. Az idei már a 32. program a rendezvény történetében, s Szentes is már legalább tíz alkalommal részt vett a seregszemlén. A "legnagyobb hazai utazási irodába" érdemes benézni, így ajánlják a szervezők a kirándulások híveinek figyelmébe a kiállítást. Mostanában sokan döntenek úgy, hogy külföldi úti cél helyett idehaza töltik el vakációjukat. Ezt igyekeznek meglovagolni a belföldi turizmus szakemberei, hasonlóképpen Szentesen is. Bár egyre több regionális turisztikai vásárt is rendeznek országszerte, mégis ez az a seregszemle, ahol igazából bemutatkozhatnak a települések, magyarázza Mészáros Zsuzsanna, a polgármesteri iroda vezetője.

Városunk ismét Csongráddal közösen jelenik meg egy 20 m2-es standon a Hung-expo területén. Az Utazás-kiállítás idei kiemelt belföldi témája a kulturált turizmus, ebbe Szentes is belefér kínálatával az irodavezető szerint, hiszen elsősorban nagyrendezvényekre, a kistérségre jellemző attrakciókra, vagyis látnivalókra, szolgáltatásokra helyezik a hangsúlyt. Nem egyetlen fő vonzerőt emelne ki Mészáros Zsuzsanna, hanem a sokszínűséget, ezért is készítnek célcsoportok számára külön tájékoztatókat, például családoknak, nyugdíjasoknak és horgászoknak-vadászoknak. Viszik meglévő kiadványaikat is. Az első egy szakmai nap a kiállításon, de egyre több civil látogató is bekerül erre a napra. A folytatásban egyéni és csoportos látogatók, kirándulók, nyugdíjas és iskolai csoportok keresik fel a standokat. Mészáros Zsuzsanna úgy gondolja, népszerű a szentesi pult. A turizmus is kedvező tendenciát mutat városunkban, mondja, hiszen a megyében a 2. helyen állunk a vendégéjszakák számában, ebben tavaly 4 százalékos emelkedést tapasztaltak a szakemberek.

A fővárosi Utazás-kiállítás után még három helyen mutatkozik be Szentes. Márciusban Debrecenbe és Miskolcra mennek a polgármesteri hivatal munkatársai, áprilisban pedig Veszprémben Csongráddal együtt fognak bemutatkozni.

D. J.